PUTIN UPITAO BOLTONA: Da li je američki orao progutao sve masline, a ostavio samo strijele?

Ruski predsjednik Vladimir Putin kazao je danas Džonu Boltonu, savjetniku za nacionalnu bezbjednost predsjednika SAD Donalda Trampa, da bi volio da održi nove razgovore sa Trampom, sugerišući da bi mogli da se sastanu u Parizu narednog mjeseca.

Rojters navodi da se očekuje da će Putin i Tramp biti na događaju zakazanom za 11. novembar u francuskoj prijestolnici, povodom obilježavanja 100. godišnjice završetka Prvog svjetskog rata.

Agencija prenosi da je Putin sugerisao da bi njih dvojica mogli da održe sastanak na marginama tog događaja, a da je Bolton uzvratio da vjeruje da bi se Tramp radovao tome.

Rojters prenosi da je Putin, u obraćanju nekoliko dana nakon objave Trampa da želi da SAD napuste Sporazum o nuklearnim snagama srednjeg dometa potpisan 1987, takođe poručio Boltonu da Rusiju ponekad iznenadi ono što je nazvao „neisprovociranom akcijom koju Vašington preduzima protiv Moskve“.

„Jedva da odgovorimo na ijedan od vaših koraka, ali ih i dalje pravite“, rekao je Putin Boltonu, navodi britanska agencija.

Ruski predsjednik je primijetio da se na grbu SAD nalazi orao sa 13 strijela u jednoj kandži i maslinovom grančicom u drugoj.

„Moje pitanje je da li je orao progutao sve masline, a ostavio samo strijele“, istakao je Putin.

Bolton, koji je Putinu rekao da se nada da će moći da odgovori na neke od njegovih briga u vezi sa stanjem odnosa između SAD i Rusije, kazao je da nije donio nikakve masline.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj