VESELA NEKA NACIJA! Kana─Ĺani u samo pet dana od legalizacije popu┼íili skoro svu travu u dr┼żavi!

Pet dana od legalizacije kanabisa, Kanada je u problemima. Zalihe marihuane brzo se tope, a legalne prodavaonice jedva uspijevaju namiriti potra┼żnju. Kako javlja CBC, neke su ─Źak morale objesiti znak da su rasprodale svu marihuanu te povremeno zatvoriti svoja vrata. Kanada je druga zemlja u kojoj je marihuana legalna. Prva je Urugvaj.

Rezultat slika za canadian smoke canabis

Kanada je 17. oktobra legalizirala konzumaciju marihuane, a u nekim dijelovima te zemlje ve─ç je prvog dana do┼ílo do nesta┼íice kanabisa zbog prevelike potra┼żnje.

Ljudi su nakon promjene zakona ─Źekali u redovima pred trgovinama specijaliziranim za prodaju te lake droge pa su mnogi du─çani rasprodali svu zalihu ve─ç prvog dana. Online trgovine su kasnile s dostavama jer je broj narud┼żbi bio velik. Ka┼ínjenja su se nastavila i ovog tjedna jer su zaposlenici po┼ítanskih slu┼żbi najavili ┼ítrajk, prenosi┬áIndex.

Marihuana je za medicinske potrebe legalizirana još 2001. godine, a posljednje dvije godine radilo se na potpunoj legalizaciji.

Prema novom zakonu, konzumacija marihuane u Kanadi ipak ima svoja ograni─Źenja. Primjerice, korisnici bi trebali biti punoljetni te su odre─Ĺene stroge kazne za one koji prodaju kanabis maloljetnicima.

Kana─Ĺanima je dozvoljen samo odre─Ĺen broj biljaka koje mogu uzgajati unutar svog doma, a na javnim mjestima mogu kod sebe imati do 30 grama marihuane.

Tako─Ĺer, uvedene su kazne za voza─Źe koji upravljaju vozilom pod utjecajem kanabisa. Policija ─çe mo─çi zaustavljati “sumnjive” voza─Źe te provjeravati razinu alkohola i THC-a u krvi. Kazne su ve─çinom nov─Źane, ali se u nekim slu─Źajevima mo┼że odrediti i zatvorska kazna, pi┼íe BBC.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj