KAKO SU TADIĆ I PAJTIĆ OPLJAČKALI SRBE U HRVATSKOJ?! Bivša potpredsjednica Vlade Hrvatske otkrila: Osnovali ‘Tesla banku’ iz koje je nestalo šest miliona eura za povratnike!

Najmanje šest miliona eura, namenjenih srpskim prognanicina nestalo je iz “Tesla banke” koju su 2011. godine osnovali Boris Tadić i Bojan Pajtić, bivši predsjednici Srbije i vojvođanske vlade. Martina Dalić otkrila je tajnu – kako su opljačkani Srbi u Hrvatskoj, piše srbijanski ‘Kurir’.

Martina Dalić, bivša potpredsjednica Vlade Hrvatske, danas je objavila knjigu „Agrokor: Slom ortačkog kapitalizma“, u kojoj je otkrila veliku pljačku Srba u Hrvatskoj!

Najmanje šest miliona eura, namenjenih srpskim prognanicina nestalo je iz “Tesla banke” koju su 2011. godine osnovali Boris Tadić i Bojan Pajtić, bivši predsjednici Srbije i vojvođanske vlade. Martina Dalić otkrila je  tajnu – kako su opljačkani Srbi u Hrvatskoj!

U pomenutu banku upumpano je više od 200 miliona eura, ali nikada nije poslovala u plusu.

“Tesla banka” je 2011. osnovana na Pupovčevu inicijativu, a osnivački udio, od ukupno tri miliona eura, dali su Fond za razvoj Srbije (predsjednik je tada bio Boris Tadić) i Fond za razvoj Vojvodine (na čelu pokrajine bio je Bojan Pajtić). Zamišljeno je da ova finansijska institucija pomogne Srbima povratnicima, da kreditira male preduzetnike, međutim, vrijeme je pokazalo da se nijedan od projekata nije ostvario.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj