VIDEO: McLaren predstavio Speedtail i zaprepastio svijet

Ako ste se ikada nadali kako će McLaren reinkarnirati F1, ovo je najbliže onomu što ste sanjali da ćete vidjeti na asfaltu.

Ime mu je Speedtail i logičan je nastavak priče o Ultimate seriji modela. Nošen superlativima, ovaj bolid pokreće hibridni stroj snage 1050 KS i spreman ga je potjerati do 403 km/h. Pritom na 300 km/h dolazi za 12,8 sekundi, odnosno 0,3 sekunde brže od Chirona.

Karbonski McLaren osmišljen je kako bi minimizirao uzgonske efekte, ali i optimizirao aerodinamiku. U lovu na brzine od pomoći će tako biti poklopci prednjih kotača, aktivni elementi aerodinamike, ali i činjenica da su kamere zamijenile retrovizore. A produženje repa znači 5137 mm ukupne duljine, odnosno 600 mm više od Chirona.

Unutra jasna poveznica s F1. Tri su sjedala, a vozač je u sredini pomaknut prema naprijed. Specijalne presvlake, pet ekrana i vrhunska ergonomija čine ovaj kokpit budućnosti. A to zadovoljstvo stoji 1,75 milijuna funti bez uračunatih davanja. Prve isporuke iz serije od 106 primjeraka kreću 2020. godine.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj