LJEPOTICE UJEDINJENE U RAZLIČITOSTIMA: Izbor za ‘Miss Francuske’ nacionalni događaj

Veoma razlicitog porijekla i izgleda, 30 galskih finalistica iz cijele Francuske i  otoka, starih Izmedju 18 i 24 godine, 15 studenog se sastaju u sjevernom gradu Lilleu  gdje će se natjecati za titulu najljepše djevojke Hexagonea.

Maraton oblasnih natjecanja započeo je sredinom lipnja u Papeeteu, a upravo završava u Tinqueuxu. Ove godine ce ljepotice iz Saint-Pierre-et-Miquelon zamijeniti kandidatkinje iz Saint Martina i Saint Barthélemyja.

Prije završnog izbora 30 finalistica odlaze na pripremno putovanje na otok Maurice, gdje ih očekuje naporan program. Maeva Coucke aktualna Miss Francuske ih neće pratiti jer se priprema za 68 izbor Miss Svijeta, sto će se odrzati 8 studenog u kineskom gradu Sanya.

Piše: Džana Mujadžić

Današnja promocija najljepših Francuskinja ima nekolicinu neočekivanih obrta: Aurélie Pons miss Provence napušta izbor radi udaje, finalistica iz oblasti Nord-Pas-de-Calais je suspendovana zbog pravnih nesporazuma, a zamijenila ju je Annabelle Varane, sestra čuvenog nogometasa umiješanog u nekolicinu skandala. Okolnost da sestra Raphaëla Varane predstavlja ovu oblast, prouzročila je burne komentare i mnoštvo negodovanja.

Program  za izbor najljepše Francuskinje za sljedeću godinu koji se najavljuje kao raskošan, vodit će poznati tv animator Jean-Pierre Foucault uz nekadašnju galsku miss  Sylvie Tellier, advokaticu koja upravlja Odborom natjecanja Miss France.

 

(Global CIR/Džana Mujadžić)

Komentiraj