SINOVI UBIJENOG SAUDIJSKOG NOVINARA: “Sve što želimo jest primjereno pokopati oca”

Sinovi disidentskog saudijskog novinara Jamala Khashoggija rekli su da se obitelj ne može predati žalovanju niti naći mir dok oca primjereno ne pokopaju.,

"Sve što želimo jest primjereno pokopati oca"

Salah i Abdullah Khashoggi rekli su to u intervjuu za CNN dodajući kako vjeruju da će odgovorni za očevu smrt biti privedeni pravdi.

“Sve što sada želimo jest pokopati ga na groblju Al-Baki u Medini (u Saudijskoj Arabiji) s ostatkom njegove obitelji”, rekao je najstariji Khashoggijev sin.

“O tome sam razgovarao sa saudijskim vlastima i nadam se da će se to uskoro dogoditi”.

“Kralj (Salman) naglasio je da će svi uključeni u to biti privedeni pravdi. I nadam se tome. To će se se dogoditi”, dodao je.

Braća, koja su Khashoggija opisali kao “umjerenog čovjeka” koji je “volio svoju zemlju” i “vjerovao u monarhiju” rekla su da sve što znaju u ovoj fazi jest da se nešto “loše” dogodilo njihovu ocu.

“Zaista se nadam da štogod da mu se dogodilo, nije bilo bolno za njega, ili da je bilo brzo. I da je mirno umro”, rekao je Abdullah.

“Čekam da se ustanove činjenice”, kazao je Salah. “Znam da je mrtav”.

Dva dana prije Washington Post objavio je komentar turskoga predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana u kojemu tvrdi da je zapovijed da se ubije novinar “došla s najviših razina saudijskih vlasti”.

Khashoggi je zadavljen nekoliko trenutaka nakon što je ušao u saudijski konzulat u Istanbulu 2. listopada, rekao je turski državni tužitelj  u srijedu te dodao da je njegovo tijelo raskomadano.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj