(VIDEO) TRAMP SE SVAĐAO S NOVINARIMA: ‘Vi ste narodni neprijatelji, plasirate lažne vijesti’

Donald Tramp je lansirao nevjerojatan napad na novinare na konferenciji za novinare povodom rezultata na kongresnim izborima, na pola predsjedničkog mandata, koje su mnogi promatrali kao referendum o Trampovu mandatu. CNN je nazvao “neprijateljem naroda”, a izvjestitelju Jimu Acostu je rekao da je nepristojna, užasna osoba”, izvještava Mirror.

Tramp je puknuo kada ga je izvjestitelj Jim Acosta pitao vezano za reklamu za kampanju koja se opisivala kao “rasistička” i koju je čak i televizijska postaja Fox News odbila prikazati.

Demoniziranje migranata

Ascosta je pitao Trampa misli li da je tijekom izbora “demonizirao imigrante”, nakon čega je uslijedila užarena rasprava u kojoj je Trump nastavio prekidati izvjestitelja. Tramp je Ascostu nazvao “nepristojnom, užasnom osobom”, a onda je i izvjestitelja NBC Newsa, koji je branio Acostu, prozvao zbog “lažnih vijestima” (fake news).

“Iskreno, mislim da biste me trebali pustiti da vodim zemlju. Vi vodite CNN. Da ste to radili kako treba, vaša bi gledanost bila puno viša”, rekao je Trump.

CNN bi se trebao sramiti, smatra Trump

Kasnije, kada je Acosta poželio postaviti iduće pitanje, Tramp je jednostavno glasno povikao više puta: “Dosta je!”, dodao da bi se CNN trebao sramiti što dopušta da takva nepristojna i užasna osoba radi za njih te rekao da ne bi trebao raditi za CNN.

Novinar NBC-a Peter Alexande stao je u obranu Acoste, nazvavši ga “marljivim izvjestiteljem”. No, tada je Tramp uzvratio na svoj specifičan način.

“Nisam ni vaš veliki obožavatelj, da budem iskren… Niste najbolji… Samo sjednite, molim. Kada izvještavate lažne vijesti – no. Kada izvještavate lažne vijesti, što CNN često radi, vi ste neprijatelj naroda”, rekao je Tramp.

Rekao crncu da je postavio rasističko pitanje

Kada ga je i reporterka Yamiche Alcindor,  s PBS NewsHoura, pitao o onima koji kažu da Republikanska stranka podržava bijele nacionaliste, Tramp je je optužio da je postavila “rasističko pitanje”.

Pokazujući prema sobi s novinarima dodao je tome: “To je tako neprijateljski medij, tako tužno”.

Japanskom izvjestitelju zajedljivo odgovorio

Osim toga, Tramp je japanskom izvjestitelju zajedljivo poručio: “Pozdravi Shinzoa, siguran sam da je sretan zbog tarifa na njegove automobile”, referirajući se na premijera Japana Shinzoa Abea i povećanje tarifa koje bi moglo biti bolno za Toyotu, Nissan i Hondu.

CNN Trampove napade nazvao “neameričkima” i “opasnima”

Nakon verbalnog napada na CNN i izvjestitelja Jima Acostu, CNN nije ostao dužan Trumpu. Na Twitteru su napisali da su Trumpovi napadi na medije “neamerički” i “opasni”.

“Neprekidni napadani ovog Predsjednika na medije otišli su predaleko. Ne samo da su opasni, već su uznemirujuće neamerički. I dok je predsjednik Tramp jasno dao do znanja da ne poštuje slobodu medija, on se pod zakletvom obvezao da će je štitit. Sloboda medija je od životne važnosti za demokraciju i mi stojima iza Jima Acoste te njegovih kolega novinara posvuda”, piše u tweetu CNN.

(Global CIR/Net.hr)

Objavljeno u:

Komentiraj