PUCNJAVA U KALIFORNIJSKOM NOĆNOM KLUBU! Bradati manijak u crnom izrešetao posjetitelje: ‘Ispalio je najmanje 30 hitaca, mrtav je!’

Jedna osoba je poginula, a najmanje 11 osoba je ozlijeđeno u pucnjavi u noćnom klubu kada je naoružani napadač bacio dimnu bombu na plesni podij i otvorio vatru u Thousand Oaksu u Kaliforniji u srijedu kasno navečer.

Prema izjavi glasnogovornika šerifa okruga Ventura, napadač je mrtav i njegovo tijelo nalazi se u noćnom klubu, javlja AP. Okolnosti njegove smrti zasad nisu poznate.

Policija je stigla u klub Borderline Bar & Grill oko 23.20, javlja lokalni list Ventura County Star. Policajci koji su stigli na mjesto incidenta izjavili su da je ispaljeno oko 30 hitaca. Najmanje četiri vozila hitne pomoći stigli su pred noćni klub. Težina ozljeda zasad nije poznata.

Osumnjičeni napadač navodno je još uvijek bio u klubu kada je stigla policija. Najmanje jedan policajac je ozlijeđen, a potraga za napadačem trajala je nekoliko sati.

Prema opisima očevidaca, riječ je o muškarcu sa Bliskoga istoka u ranim 20-im godinama. Bio je odjeven u crno i ima bradu. Čim je izbila pucnjava, mnogi su gosti kluba potražili pomoć na obližnjoj benzinskoj postaji.

Vatrogasci su potvrdili da su oko ponoći dobili dojavu o ozlijeđenim osobama te su odmah na svom Twitteru pozvali građane da izbjegavaju to područje. Sve prilazne ceste su blokirane.

Borderline uživa titulu kluba s najvećim plesnim podijem u gradu, a sinoć je na programu bila noć country glazbe.

Thousand Oaks udaljen je oko 64 kilometara od Los Angelesa.

– Čula sam hice i pomislila da je neka pucnjava, ali sam onda zaključila da je to nemoguće. Potom sam čula vrisak, zvučali su kao tinejdžeri, nije bilo jasno viču li ili se smiju. Potom sam čula jecaje, a netko je povikao: ‘O Bože, samo je ušao unutra i počeo pucati’, izjavila je Catherine koja živi u blizini kluba.

– Ubrzo su se čule sirene i novi pucnjevi. Netko je povikao da se svi povuku prema stambenim zgradama. Vikao je da se svi maknu s ceste, da na cesti nije sigurno. Čuli smo helikoptere i sirene, jako sam uplašena, izjavila je Catherine.

 

(Global CIR/JL/Agencije)

Komentiraj