DANAŠNJA CRNA GORA JE SLOBODARSKA I ANTIFAŠISTIČKA! Đukanović: ‘Srbija je uvukla Crnu Goru u Veliki rat, a onda nas je anektirala’

Crnogorski predsjednik Milo Đukanović izjavio je da je Crna Gora izašla kao pobjednica iz Prvog svjetskog rata nakon “tragične aneksije od strane Srbije zbog koje je i ušla u taj rat”.

Đukanović je rekao da je danas veliki dan za Francusku, Evropu i progresivni svijet.

“Sve zemlje, neposredni i posredni učesnici Prvog svjetskog rata, danas su željeli da se preko svojih predstavnika poklone sjenima svih žrtava stradalih na bilo kojoj strani”, istakao je Đukanović nakon obilježavanja stotinu godina od završetka Prvog svjetskog rata u Parizu.

On je ocijenio da je ovaj dan veliki i za Crnu Goru, koja je opet nezavisna i suverena država.

“Evo nas opet na svom dostojanstvenom mjestu, ravnopravno među evropskim i svjetskim partnerima u gradu u kojem je crnogorska stolica ostala prazna, nakon što smo kao zemlja pobjednica izašli iz Prvog svjetskog rata i nakon tragične aneksije od strane Srbije zbog koje je Kraljevina Crna Gora upravo i ušla u taj rat”, ocijenio je Đukanović.

Prema njegovim riječima, današnja Crna Gora čvrsto je utemeljena u historijskim vrijednostima slobodarstva i antifašizma.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj