U SRBIJI LJUTI ZBOG RASPOREDA SJEDENJA: ‘Thaçija su smjestili do Putina!’

Obilježavanje obljetnice stogodišnjice od završetka Prvog svjetskog rata u Parizu za predsjednika Srbije, koji je ondje predstavljao nama susjednu zemlju, prošlo je očito uz puno problema. Ili se to tako barem da iščitati iz srbijanskih medija.

Naime, tamošnji mediji primijetili su kako je Aleksanadr Vučić imao lošija mjesta na ceremoniji, odnosno bio je udaljeniji od najviših svjetskih dužnosnika, od predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, ali i kosovskog predsjednika Hašima Tachija. Naime, Grabar-Kitarović i Tachi sjedili su na strani gdje i Macron, Putin i Trump dok je Vučić sjedio nasuprot njih.

Zabrinut zbog rasporeda sjedenja

Tako je N1 Srbije izvijestio da je zbog rasporeda sjedenja o kojem se raspričala srpska javnost i sam Vučić priznao da je imao “knedlu u grlu”.

“Predsjednicu Hrvatske mogu i razumjeti, netko bi objasnio da to ima veze s abecednim redom, kao Croatia… pa je nekog smisla moglo biti, iako su se u Prvom svjetskom ratu iskazali na suprotnoj strani”, ocijenio je Vučić pa se upitao po kojoj su onda logici predstavnici Austrije bili pored njega.

Zašto je netko tako postupio… to nije imalo veze s abecednim redom, jer u mojoj blizini su bili ljudi iz Letonije, a L i S baš ne idu jedno uz drugo, kako je to tko redao, ja stvarno ne znam, a da pravim skandal tamo, složit ćete se, nije bilo mjesto, niti ima nekakvog velikog smisla. Svoje sumnje ne bih iznosio, ali ako me pitate da li je to odnos snaga? Nije”, tješio se Vučić dodajući kako Macron uskoro dolazi u Beograd, a ne u Prištinu.

 

 

(Global CIR/Agencije)

 

  1. […] zastava našla u društvu sa obilježjima drugih država na čuvenoj katedrali Notre-Damme, ali i pozicija Tachija na komemoraciji iza Putina i Trampa, također nisu bezazlene […]

Komentiraj