ŠTO SE DOGODI KAD 2.300 HDZ-OVACA IZ KARLOVCA ODE U MEĐUGORJE? Policija javlja da taj dan u Karlovcu nije bilo kaznenih djela i prekršaja!

Slučajno ili ne, miran dan na karlovačkom području poklopio se s hodočešćem tamošnjih HDZ-ovaca u Međugorje.

Karlovačka policija izvijestila je jučer kako je nevjerojatno mirna nedjelja iza njih. Naime, iz PU karlovačke su javili da tijekom dana nisu nisu imali evidentirana kaznena djela, niti prekršaje narušavanja javnog reda i mira, dok se nije dogodila niti jedna prometna nesreća.

Bez posla su praktički bili i vatrogasci koji su tijekom nedjelje imali tek dvije tehničke intervencije.

Slučajno ili ne, miran dan na karlovačkom području poklopio se s hodočešćem tamošnjih HDZ-ovaca u Međugorje. Na put je u petak krenulo čak 2300 članova te stranke, a s hodočašća su se vratili u nedjelju.

Hodočašće HDZ-ovaca izazvalo je veliko zanimanje korisnika društvenih mreža i prije samog putovanja, a vijest o mirnom danu u Karlovcu kao da je bila okidač za brojne satirične komentare.

Cijena? 100 kuna

Podsjetimo, HDZ Karlovačke županije po treći je put svoje članove poveo na hodočašće u Međugorje. Opravdanje za to našli su u Statutu stranke i to u prvom članku koji kaže: “Hrvatska demokratska zajednica je narodna i stožerna državotvorna stranka koja promiče hrvatske nacionalne interese, domoljublje te tradicionalne, demokršćanske i univerzalne humanističke vrijednosti”.

Iz tajništva Županijske organizacije HDZ-a Karlovačke županije rekli su da predsjednik županijske organizacije Damir Jelić nastavlja tradiciju koju je započeo Ivan Vučić, odvevši 2009. i 2012. članove na hodočašće u Međugorje.

Dodali su i da je cijena prilagođena svakom ponaosob, kretala se od 100 kuna na više, a ostatak iznosa je financiran od prikupljenih članarina kroz protekle godine.

 

(Global CIR/Net.hr/Agencije)

Komentiraj