BIVŠI KUHAR OTKRIO! Kraljica jede bananu vilicom: ‘Ne želi izgledati kao majmun’

Bivši kuhar kraljevske obitelji Darren McGrady (56) otkrio je zanimljive detalje o britanskoj kraljici Elizabeti II. (92) i njezinim specifičnim prehrambenim navikama, prenosi Daily Mail. Za razliku od njezinog muža Filipa, kraljica nije gurman i ne uživa previše u hrani. 

– Ona jede tek toliko da preživi, princ Filip je taj koji obožava jesti. Kraljica više uživa u organiziranju svečanih večera nego samom jedenju – rekao je McGrady.

Osim toga, chef McGrady u svojoj je knjizi ‘Eating Royally’ iz 2007. otkrio da britanska kraljica obožava jesti slatko, a pogotovo je ‘luda’ za čokoladnom tortom koja joj je i omiljeni desert.

– Važno je samo da čokolada u desertu bude tamna. Kraljica ne voli mliječnu čokoladu niti onu s okusima – napisao je u knjizi.

Kuhar koji je za kraljevsku obitelj radio više od 15 godina rekao je da kraljica ne voli jesti češnjak, tjesteninu ni krumpir, ali zato svaki dan uživa u čaši skupog šampanjca.

foto: Wikimedia Commons

Ono po čemu je posebna jest način na koji jede bananu. Naime, kraljica Elizabeta II. ne jede ju na klasičan način, već ovo voće uvijek jede vilicom i nožem jer ‘ne želi izgledati kao majmun’, prenosi Daily Mail. McGrady je otkrio da kraljica najprije nožem odreže jednu i drugu stranu banane, a tek ju onda krene guliti.

 

(Global CIR/24sata/Agencije)

Komentiraj