INFERNO U KALIFORNIJI: Broj mrtvih narastao na 63, nestalo je 630 ljudi, bez doma ostali i neki slavni

Broj potvrđenih žrtava u katastrofalnim požarima koji su proteklog tjedna zahvatili sjevernu Kaliforniju narastao je na 63, dok je broj osoba koje se smatra nestalima čak 630, objavio je šerif okruga Butte Kory Honea.

Od 9.000 domova ostao pepeo

Najteže je stradao gradić Paradise, koji se nalazi oko 280 kilometara sjeverno od San Francisca, u kojemu je živjelo 27,000 stanovnika. Požar je u potpunosti uništio 9,000 domova i drugih zgrada u njemu, a nakon prolaska vatrene stihije ostale su samo nakupine pepela.

Evakuirano 50.000 osoba

Iz područja pogođenog najpogibeljnijim požarom u povijesti te države na američkom zapadu evakuirano je oko 50,000 osoba.

Požari u kojima je smrtno stradalo najmanje 59 osoba, po najnovijim podacima, nastavili su u srijedu harati Kalifornijom gdje vlasti pokušavaju pronaći oko 130 osoba koje se još uvijek smatra nestalima.

Slavni i poznati ostali bez domova

Od požara su bježali i neki poznati, nekim je dom u potpunosti izgorio. Liam Hemsworth i Miley Cyrus izgubili kuću u požaru koji je poharao Kaliforniju. Slavni par, ima novca da obnovi kuću koju im je uništila vatra, a pokazao je da ima i veliko srce. Glumac i pjevačica donirali su pola milijuna dolara udruzi The Malibu Foundation kako bi pomogli onima koji su u financijskoj potrebi.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj