NIJE TO SAMO ‘BIZNIS PROJEKAT’?! Poljski premijer tvrdi: Rusija će napasti Ukrajinu nakon izgradnje „Sjevernog toka 2“

Poljski premijer  Mateusz Jakub Morawiecki izjavio je kako Rusija može početi napad na Ukrajinu nakon puštanja u rad plinovoda „Sjeverni tok 2“.

Kazao je kako „eskalacija agresije“ prema Kijevu može uslijediti onda, kada ukrajinski plinovodni sustav za Moskvu prestane igrati „tako važnu ulogu“.

„Ja znam stav njemačke vlade o tome da je to biznis-projekt. Međutim, istočno od Odre u to nitko ne vjeruje“, izjavio je poljski predsjednik vlade, a njegove riječi prenijela tamošnja agencija PAP. Rusiju „ništa neće zaustaviti poći na Kijev“. Naglasio je kako Rusija sredstva koja dobije od prodaje plina koristi za modernizaciju vojske.

„Možda ćete biti začuđeni koga ću ja sada citirati, ali Lenjin je jednom kazao, kako su kapitalisti toliko pohlepni da će nam „prodati vješala na koja ćemo ih mi objesiti“, kazao je Morawiecki.

Ova izjava poljskog premijera dolazi samo nekoliko dana nakon najava američke administracije kako Trump ima dosta ‘alata’ da potkopa plinovod, te nakon upozorenja Mikea Pompea kako je ‘Sjeverni tok 2’ sigurnosna prijetnja.

NJEMAČKO-RUSKI GASOVOD KAO ‘SIGURNOSNA PRIJETNJA’: SAD obećale Ukrajini borbu protiv gasovoda Sjeverni tok dva

(Global CIR/Agencije)

Objavljeno u:

Komentiraj