(VIDEO) KRALJ MORA DOLAZI! Pod more i dalje: Aquaman nas vodi na nevjerovatno putovanje

Za samo mjesec dana napokon ćemo vidjeti što nam je produkcijska kompanija Warner Bros ‘zakuhala’ u svojem novom superherojskom filmu iz franšize DC, ‘Aquamanu’. Dosadašnji njihovi uradci nisu gotovo nikoga ostavili bez daha, uglavnom zato što su bili podosta glupi (‘Odred otpisanih’),katkad i nevjerojatno ružni i glupi (‘Liga pravde’), a ponekad jednostavno samo glupi (‘Batman v. Superman: Zora pravednika’).

Novi film za sada ne ostavlja dojam da je takav. Dok smo u prethodnim filmovima pratili zaplete koji su istinski zvučali kao da ih je pisao Đuro S. Zlikowski, ovaj put je u igri jedan od najjasnijih sukoba, poznat od pamtivijeka, jedan ‘običan’ bratoubilački rat. U filmu pratimo Arthura Currya (Jason Momoa), to jest njegov alter ego Aquaman i probleme koji će ga snaći prilikom nasljeđivanja prijestolja.

Njegova majka, kraljica Atlanna (Nicole Kidman), ostavit će kao ostavštinu prijestolje podvodnog kraljevstva Atlantide. No Aquamanov polubrat Orm, koji je duboko razočaran činjenicom da prijestolje nije njegovo, kreće u osvajanje trona i rat protiv Aquamana.

U filmu ćemo napokon vidjeti kako je polu-ljudski, pola-atlantski superheroj Aquaman u stvari došao iz mora na zemlju i što leži iza tajne njegovog života. Njegova pustolovina će ga odvesti na putovanje života te ga prisiliti da si prizna istinu o svojem postojanju i da se suoči s onim tko on doista jest i otkrije je li dostojan biti kralj Atlantide.

Uz gornje probleme Aquaman će naletjeti i na nekoliko drugih poteškoća do svojeg uspona na tron. Uz njegovog polubrata Orma, kojeg ćemo vidjeti u obliku njegovog zlobnog alter egoa, Ocean Mastera (Patrick Wilson), susrest ćemo i opakog negativca Black Mantu (Yahya Abdul-Mateen II). Aquamanu će pomoć pružati The Fisherman King (Djimon Hounsou), kralj druge od sedam podvodnih nacija, kao i kralj Nereus (Dolph Lundgren), također vladar jedne od podvodnih nacija.

Preostale uloge drže Amber Heard, bivša supruga Johnnyja Deppa, kao buduća kraljica Atlantide Mera, dok je ulogu Aquamanovog saveznika Nuidisa Vulka preuzeo Willem Dafoe. U kraćim ulogama našli su se i gore spomenuta Nicole Kidman i Temuera Morrison koji je preuzeo ulogu Aquamanovog oca, Thomasa Curryja.

James Wan, koji nam je dao ‘Slagalicu strave’, nekoliko dobrih horora i jedan od dijelova franšize ‘Brzi i žestoki’ sjeo je za redateljsko kormilo.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj