VOJNIK KOJI JE POD KIŠOM METAKA POBJEGAO IZ S. KOREJE OTVORIO DUŠU: Napio sam se, slučajno probio rampu i kada su počeli pucati nastavio sam prema Južnoj Koreji

Oh Chong Song (25), sin sjevernokorejskog generala, privukao je pažnju javnosti kada je pod kišom metaka bježao iz Sjeverne Koreje. U intervjuu za japanske novine Sankei Shimbun otkrio je što se zapravo dogodilo i što ga je nagnalo na bijeg.

”U Sjevernoj Koreji ljudi, a naročito mlađe generacije, indiferentni su jedni prema drugima, prema politici i prema svojim vođama te ne postoji osjećaj lojalnosti’, rekao je Song. Kaže kako je oduvijek bio ravnodušan prema vladavini Kim Jong Una-a te poriče medijske natpise da je u Sjevernoj Koreji tražen zbog ubojstva, piše The Guardian.

‘Zalomilo se’

No što je mladića koji je odrastao u izobilju zapravo nagnalo da pobjegne?

Naime, mladić se prvo posvađao s prijateljima, onda napio te shvatio da mora na dežurstvo. Problem je bio taj što je na putu slučajno probio rampu te je u strahu od moguće egzekucije samo nastavio bježati prema Južnoj Koreji.

Iako je izbjegao egzekuciju, ozlijeđen je jer su njegovi kolege počeli pucati na njega. On ih ipak ne osuđuje i kaže kako bi učinio isto da je on na njihovom mjestu vidio bjegunca.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj