HDZ-OVA EUROPARLAMENTARKA: ‘Ključnu ulogu u izboru Željka Komšića odigrale su Turska i Islamska zajednica’

Na današnjoj sjednici Odbora za vanjske poslove Europskog parlamenta (AFET) održana je rasprava o kratkom izvješću o izbornoj promatračkoj misiji Europskog parlamenta u Bosni i Hercegovini te druga razmjena mišljenja o Izvješću Europske komisije o Bosni i Hercegovini za 2018. godinu na kojoj je sudjelovala i HDZ-ova eurozastupnica Željana Zovko.

Govoreći o nedavno održanim izborima, zastupnica Zovko se u svom obraćanju osvrnula na strane utjecaje u BiH rekavši kako je “krajnje vrijeme da se razmotre strani utjecaji koji su prisutni u BiH”.

“Komšić izabran, većinski, muslimanskim glasovima”

“Imali smo posjetu Erdogana godinu prije izbora i trebamo poentirati da je Turska igrala najjaču ulogu u izboru Željka Komšića za člana Predsjedništva BiH. Islamska zajednica je instruirala kako da se glasa za hrvatskog člana tako da je Komšić izabran, većinski, muslimanskim glasovima”, rekla je Zovko, kako prenosi sarajevski portal Klix.ba.

Po njenom mišljenju, jedino rješenje za BiH federalizacija te da Hrvatska želi sve najbolje toj zemlji.

“U Bosni i Hercegovini živi 500 tisuća Hrvata, građana Europske unije, te nam je u interesu očuvati mir i stabilnost na granici s BiH. Europski parlament je usvojio je do sada četiri rezolucije o BiH, koje nude srednji put koji se nalazi između dva ekstrema, separatizma i unitarizma. Jedino EU rješenje za Bosnu i Hercegovinu jest srednji put, federalizacija, implementacija preporuka Europskog parlamenta, poštivanje odluka Ustavnog suda kao Dejtonsko-pariškog mirovnog sporazuma sve dok on ne bude promijenjen”, kazala je eurozastupnica Zovko.

IZ: Istup Željane Zovko nastavak zlonamjerne kampanje hrvatske desnice

Iz Ureda reisu-l-uleme kratko su  kazali da je hrvatska desnica nastavila s iznošenjem neosnovanih optužbi.

– Ovo je nastavak jedne zlonamjerne kampanje hrvatske desnice protiv Islamske zajednice i bosanskih muslimana koja traje već dugo i koja je kulminirala optužbama za uplitanja Islamske zajednice u izborni proces bez navođenja ikakvih dokaza. Ove optužbe odbacujemo i smatramo ih krajnje zlonamjernima – kazao je Muhamed Jusić, savjetnik reisu-l-uleme, za medije.

Kako je kazao, ovo je jedan skandalozan nastup u kojem su Zovko i njeni istomišljenici predlagali amandmane koji su štetni po BiH.

– Skandalozno je da neko nastupa s pozicije da su samo Hrvati evropski narod u BiH čija prava EU treba zaštititi, a da u isto vrijeme otvoreno zagovara segregaciju djece u obrazovnom sistemu i podstiče dodatne podjele među narodima i građanima. Vjerujemo da će Evropa, kao što je to bio slučaj i do sada, prozreti kroz ovu zlonamjernu propagandu – poručili su iz Islamske zajednice.

 

(Global CIR/Agencije)

 

1 Komentaron this Post

  1. Hercegovacka seljancura koja nema blage veze sa Hrvatima! Primitivna bezveznica sto se znala ulizati odgovornima a Komsic je ostavio u pariskom veleposlanstvu : kao posteno i dobro radin ne diramo je!Evo sta zena napravi.Znala je rucavati po skupim hotelima na bh racun!

    Reply

Komentiraj