ČLANICA ČETNIČKOG POKRETA! Optužena za pokušaj puča u Crnoj Gori, određen joj pritvor, a onda iz sudnice pobjegla u srbijansku ambasadu!

Branka Milić, članica Četničkog pokreta u Srbiji, optužena za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora 16. listopada 2016., napustila je danas sudnicu u Podgorici i pobjegla u veleposlanstvo Srbije.

Sud je nakon toga naredio da se uhiti, a njezin odvjetnik Miroje Jovanović rekao je da se obavljaju konzultacije te da je nitko u zgradi veleposlanstva ne može izbaciti ili lišiti slobode.

Optužena Milić napustila je suđenje za terorizam, nakon čega je sud naredio da se uhiti i da se ne brani sa slobode zbog mogućnosti bijega.

Suđenje na Višem sudu napustila je poručivši da je revoltirana odnosom suda prema njoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milić je prethodno tražila izuzeće zbog pristranosti sudskih vještaka i cijelog sudskog vijeća, kao i vještaka koji je vještačio da je zdravstveno sposobna prisustvovati suđenju. Dodala je da joj je jučer pozlilo zbog stresa kojem je izložena.

Sud je njen zahtjev odbio, na što je ona odgovorila da je nitko neće ponižavati i da neće više prisustvovati suđenju, prenosi Al Jazeera Balkans.

Branka Milić se od listopada 2017. branila sa slobode i živjela u manastiru gdje joj je osigurana hrana i zdravstvena zaštita. Prethodno je i štrajkala glađu kad je stavljena u pritvor, sve dok nije puštena na slobodu.

Optužnicom specijalnog tužiteljstva, četrnaest osoba, dvojica ruskih, devet srpskih i tri državljanina Crne Gore, među kojim lideri oporbenog Demokratskog fronta, terete se da su planirali teroristički napad na državne institucije i ubojstvo bivšeg crnogorskog premijera, a sadašnjeg predsjednika Mila Đukanovića. Suđenje se, s Milić ili bez nje, nastavlja 28. studenog.

 

(Global CIR/Agencije/AJB)

Komentiraj