PREVIŠE ‘SLUČAJNOSTI’? Tinejdžericu nagrađenu za esej o borbi protiv oružja ubio zalutali metak u vlastitoj kući

Trinaestogodišnjakinju koja je napisala nagrađivani esej o oružju i borbi protiv oružja u obiteljskoj kući u Milwaukeeju ubio je zalutali metak. Vjeruje se da je Sandra Parks umrla nakon što je ubojica pucao na svoju bivšu djevojku u obližnjoj kući.

Isaaca Barnesa, 26-godišnjaka koji je ranije optuživan, tereti se za ubojstvo prvog stupnja te posjedovanje i korištenje vatrenog oružja u zatvorenom prostoru. Prijeti mu zatvorska godina od najviše 60 godina, piše CBS News.

Časopis Sentinel piše da je Sandra Parks prije dvije godine osvojila treće mjesto u konkurenciji na razini grada svojim esejom ”Naša istina”. Parks je pisala o tome da ”gotovo svakodnevno vidi kaos”, a žalila je ”malu djecu” koja su postala žrtvama ”besmislenog nasilja vatrenog oružja”.

U optužnici su tužitelji naveli da je Barnesova bivša djevojka posjetila sestru u kući u blizini gdje je živjela Sandra Parks. Policiji je ispričala da joj je Barnes prišao noseći crnu masku, a u rukama je imao ”veliko vatreno oružje Ak-47”. Rekao joj je da ju neće ubiti samo zato što su njezina djeca sjedila u autu ispred kuće.

Iz kaznene prijave, piše CBS News, nije jasno je li u tom trenutku već ubojica već ispalio metak koji je ubio trinaestogdišnjakinju. Policija je Barnesa pronašla u kući, skrivena u ormaru.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj