ZUCKERBERG TVRDI DA NIŠTA NIJE ZNAO! Izvršni direktor Facebooka unajmio PR kompaniju za javni linč Sorosa

Facebook je u srijedu priznao da je njegov izvršni direktor Elliot Schrage angažirao specijaliziranu firmu za odnose s javnošću kako bi izvršila medijski napad na Georgea Sorosa, čime su odbačene pretpostavke o njihovoj međusobnoj povezanosti, prenosi The Guardian.

Slikovni rezultat za soros facebook

Elliot Schrage, izvršni direktor Facebooka zadužen za komunikacije i politiku kompanije, preuzeo je odgovornost za angažiranje kompanije Definers Public Affairs koja je trebala izvršiti neku vrstu javnog linča svjetski poznatog filantropa Georgea Sorosa.

Mark Zuckerberg i Sheryl Sandberg u izjavi za novinare jasno su istakli kako nisu uopće znali za angažiranje navedene firme.

“Da li smo tražili od njih da rade na George Sorosu? Jesmo”, istakli su iz Facebooka.

Nakon što je Soros nazvao Facebook i Google globalnom prijetnjom tokom govora na Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu u januaru 2018. godine Facebook je zatražio od kompanije Definers da istraži da li je Soros za ovakav potez imao finansijsku motivaciju.

Bilo kakva priča u koju je upleten George Soros je osjetljiva zbog posebne uloge koju ovaj investitor i filantrop rođen u Mađarskoj igra u teorijama zavjere. Soros je dugo finansirao liberalne i prodemokratske političke opcije i nevladine organizacije, čime je postao glavna meta svjetske desnice.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj