ISTRAGA SE NASTAVLJA: Sekretarica Olivera Ivanovića u pritvoru!

Kosovska policija uhapsila je sekretaricu ubijenog lidera Inicijative SDP Olivera Ivanovića, Silvanu Arsović.

Arsovićevoj je određen pritvor od 48 sati, potvdila je za KoSSev Ksenija Božović. Njoj su to potvrdili advokati u Gračanici.

Kako javlja reporter Prve televizije iz Kosovske Mitrovice, kosovska policija je oko 10 sati nenajavljeno došla u prostorije GI SDP i odvela Arsovićevu. Kako saznajemo, ona je sprovedena u policijsku stanicu u Kosovskoj Mitrovici, a potom u Prištinu.

Potpredsjednica SDP Ksenija Božović izjavila je za “Večernje novosti” da je Arsovićeva odvedena sa radnog mjesta da navodno dopuni izjavu u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića koju je ranije dala. Prema njenim saznanjima, ona se nalazi u Specijalnom tužilaštvu u Prištini.

Arsovićeva je do sada dva puta davala izjave u vezi sa ubistvom Ivanovića, a ovoga puta, kako je rečeno “Novostima” , nije dobila nikakav poziv.

Vijest je prenio i prištinski list Bota sot.

Supruga ubijenog lidera inicijative SDP Olivera Ivanović Milena Ivanović oštro je reagovala povodom akcije policije na Kosovu,  koja je privela sekretaricu te stranke, Silvanu Arsović.

“Upad u stranačke prostorije i privođenje sekretarice Silvane Arsović je dokaz javašluka i bezobrazluku Prištine. Silvana je jedan od najiskrenijih i najodanijih prijatelja Olivera Ivanovića i zato ovaj potez Prištine vidim kao njihovu namjeru da iskoriste ovaj slučaj. Najoštrije osuđujem i očekujem da se ona koliko danas vrati svojoj porodici i svom sinu”, rekla je Ivanovićeva za “Novosti”.

Kosovska policija saopštila je da je akcija izvedena u okviru istrage o ubistvu Ivanovića, dok zvanični Beograd smatra da Priština nastavlja s provokacijama nakon uvođenja taksi od 100 na srbijansku robu i propalog pokušaja učlanjenja u Inetrpol.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj