PREKO 20.000 POSJETITELJA NA MODNOM DOGAĐAJU: Njemački ‘Messe Frankfurt’ zapažen u Parizu

Fairyland for Fashion“, privlačni događaj koji ujedinjuje sajmove posvećene modnoj industriji porijeklom iz Njemačke – Messe Frankfurt France, okupio je nedavno blizu 20.000 posjetitelja.

 Modna suradnja

Njegov predsjednik Michel Scherpe je izjavio kako je zadovoljan aktualnim periodom i posebnim, pozitivnim ugođajem koji ulijeva nadu. Zaključio je  kako nema velikih regionalnih dominacija, ali se uspješnost odražava po nacionalitetu uprkos napetim odnosima u modnoj industriji. Posjetitelji su došli sa svih strana svijeta u francuske salone sa preciznim poslovnim trgovinskim idejama i ciljevima.

Piše: Džana Mujadžić

Ne treba zaboraviti kako svaki kontinent posjeduje blokove nacionalnih, modnih prvaka. Zaključeno je da su i posjetitelji podijeljeni po nacionalnostima osim Francuske, još uvijek pristalice pariskog  koncepta salona Messe Frankfurt, sa povećanjem djelatnosti za 11%.

Italija  je poslovanje unaprijedila za 5%, Rusija za 7%, a Švicarska za 16%, dok zemlje istočne Europe i Skandinavije biljeze vidljiv i značajan napredak. Ne zaostaju ni Indija pa Sjeverna Amerika, Južna Koreja, Libanon dok Kina bilježi poslovni uspjeh isto kao i Hong-Kong, Pakistan ili Indonezija.

Zbog zabrinjavajućih političkih okolnosti, Brasil nije iskoristio svoje potencijale, dok su poslovanja sa Tunisom u porastu. Oceanija i Australija ostaju u okvirima prihvatljivog sa napretkom od 2%.

Slijediti uspješna tržišta

Saloni Messe Frankfurt nastavljaju slušati i slijediti uspješna tržišta, isto kao i razvoj ponuda, uvijek u adekvaciji sa brandovima i imageu napretka, posebno u Južnoj Africi, zemlji koja je bila počasna  uzvanica  prvog izdanja Leatherworlda.

Messe Frankfurt je svjetski prvak organizacije salona, kongresa i događaja. Sa oko 2.500 zaposlenih koji djeluju na 30 sitea, postize godišnju zaradu od skoro 700 milijuna eura. Uspjeh ne izostaje jer se planski upotrebljavaju prednosti sektora i međunarodne distribucije, sto dozvoljava podršku ekonomskim interesima klijenata, visoku razinu usluga, ponudu na liniji i preciznu organizaciju.

Gamma usluga je velika i sastoji se od iznajmljivanja prostora, građevina, konstrukcije štandova, osobne pomoći, hotelskih prezentacija. Sa sjedištem u Frankfurtu na Majni u vlasništvu je grada za 60%, dok Land Hesse posjeduje 40% akcija.

 

(Global CIR/Džana Mujadžić)

Komentiraj