KOLINDA SE PRAVDA HRVATSKOJ JAVNOSTI: Ne učestvujem u rušenju Plenkovića

Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović danas se oglasila pomalo dramatičnim priopćenjem za koje nije do kraja jasno što ga je izazvalo, odnosno zašto se predsjednica njime baš sada oglasila u javnosti.

Kolinda u njemu, kako je napisala, najodlučnije odbacuje konstrukcije o umiješanosti u rušenje Plenkovića. Njeno priopćenje prenosimo u cijelosti.

Kolindino dramatično priopćenje o rušenju Plenkovića

“Predsjednica Republike Hrvatske najodlučnije odbacuje bilo kakve konstrukcije o njezinoj navodnoj umiješanosti u navodno rušenje Vlade Andreja Plenkovića. Predsjednica drži da je sama ta konstrukcija, na temelju izjava čiju vjerodostojnost ni istinitost nisu potvrdile nadležne institucije, izravan politički udar na državne institucije Republike Hrvatske, a posebice na instituciju Predsjednice Republike Hrvatske.

Upravo zbog neprovjerenih informacija koje su objavljene u određenim medijima, Predsjednica Republike predložila je još 26. listopada o.g. predsjedniku Vlade sazivanje sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost, međutim na taj prijedlog ni do danas nije dobila odgovor.

Predsjednica Republike drži nedopustivim što je do danas izostala mjerodavna reakcija nadležnih državnih tijela na objavljivanje informacija koje su još predmet tajne istrage. Stoga očekuje da sva nadležna tijela na Sjednici Vijeća za nacionalnu sigurnost izvijeste o svim poduzetim radnjama u svrhu raščišćavanja ove afere i otkrivanja njezinih nositelja i ciljeva, a bez namjere narušavanja tajnosti istrage”, napisala je Kolinda u dramatičnom priopćenju u kojem uopće nije napisala koje su ju to informacije zasmetale u “određenim medijima”.

 

(Global CIR/Agencije)

  1. […] KOLINDA SE PRAVDA HRVATSKOJ JAVNOSTI: Ne učestvujem u rušenju Plenkovića […]

Komentiraj