ZABRINUT SAM, NIKADA ME NE SLUŠATE! Macron razgovarao sa saudijskim princem

Danas je u Buenos Airesu počeo Summit G20, na kojemu su se okupile svjetske vođe. Tamo su i francuski predsjednik, Emmanuel Macron i saudijski princ Mohammed bin Salman. 

Salman, osumnjičen da je naredio ubojstvo novinara Jamala Khashoggija, porazgovarao je nakratko s Macronom u neformalnom razgovoru na marginama susreta.

Razgovor Macrona i bin Salmana

Budući da su bili okruženi novinarima i drugim sudionicima na summit, njihov je razgovor netko snimio.

Guardian je analizirao jedan dio razgovora koji se mogao čuti te piše kako je bin Salman govorio Macronu da se ne brine.

“Brinem se. Zabrinut sam. Rekao sam Vam”, odgovorio mu je Macron.

“Da, rekli ste mi. Puno Vam hvala”, odgovara mu bin Salman. “Nikada me ne slušate”, odvratio je Macron. “Ne, slušam, naravno”, tvrdi bin Salman.

“Jer rekao sam Vam. Važnije je za Vas”, rekao mu je na to Macron i nasmijao se, a potom se okrenuo od fotoreportera kako bi nastavio razgovor s princom, piše Guardian. Nakon toga je rekao nešto što se nije moglo razumjeti. “U redu je. Mogu se nositi s tim”, odgovorio mu je bin Salman.

Nakon još jednog dijela za koji Guardian piše da se nije mogao razumjeti, Macron je odvratio: “Ja sam čovjek od riječi”.

Nije jasno o čemu su razgovarali, piše Guardian, ali dodaju kako je iz Elizejske palače potvrđeno da su princ i predsjednik imali petominutni razgovor na marginama G20 summita u kojemu je Macron princu predao oštru poruku vezano za ubojstvo Khashoggija, ali i oko rješenja situacije u Jemenu.

 

(Global CIR/Agencije)

Objavljeno u:

Komentiraj