PUKLA SURADNJA BANDIĆA I NEZAVISNIH, IDE LI ZAGREB NA NOVE IZBORE? Tražili od Esih i Hasanbegovića da vrate sve funkcije!

Stranka Rada i solidarnosti 365 zatražila je od donedavnog partnera u zagrebačkoj Skupštini, Nezavisnih za Hrvatsku, da odstupe s mjesta potpredsjednika, iz skupštinskih odbora i upravnih tijela u koja se imenuju članovi gradske Skupštine te tako zaključe sporazum koji su s njima i HDZ-om potpisali prije godinu i pol, piše tportal.

‘Nemoguće je konzumirati prava, a ne konzumirati obveze. Ako već druge pozivaju na moral, neka se i sami tako ponašaju’, kazala je Jelena Pavičić Vukičević, potpredsjednica stranke na čijem je čelu zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Bandićeva se stranka ovako obratila stranci čiji su predsjednica i politički tajnik Bruna Esih i Zlatko Hasanbegović jer su Nezavisni za Hrvatsku najavili da neće podržati prijedlog gradskog proračuna za 2019. godinu. Ako do toga dođe i Bandić ne pronađe tri nova zastupnika koja bi ga podržala, izvjesni su novi izbori za gradski parlament.

Pavičić Vukičević nije željela reći imaju li tri potrebne ruke i tko bi ih mogao podržati. Navela je tek da je do izglasavanja proračuna preostalo desetak dana te da zastupnici u tom periodu mogu predložiti amandmane koje gradonačelnik može i ne mora usvojiti.

Pavičić Vukičević je rekla da je do razlaza s Nezavisnima za Hrvatsku došlo jer su njezinu stranku i njezine članovi njihovi nazvali ‘muljem i talogom’. “U tom slučaju nema daljnjih tema za razgovor”, rekla je.

 

(Global CIR/JL/Agencije)

Komentiraj