NIGERIJSKI PREDSJEDNIK U PROBLEMIMA! Na društvenim mrežama ga proglasili mrtvim, tvrde ga je zamijenio prevarant iz Sudana!

“To sam doista ja, uvjeravam vas”, rekao je u nedjelju nigerijski predsjednik Muhammadu Buhari na jednom skupu, demantiravši glasine da je umro i da ga zamijenio prevarant koji je došao iz Sudana, priopćio je predsjednikov ured.

“To sam doista ja, uvjeravam vas. Uskoro ću proslaviti 76. rođendan i bit ću zdrav”, odgovorio je Buhari pripadnicima nigerijske dijaspore na rubu 24. UN-ove Konferencije o klimi (COP24) u Katowicama, u Poljskoj.

“Mnogi su se ponadali da sam umro zbog zdravstvenih problema”, dodao je, nazivajući one koji šire takve glasine “neznalicama” i “bezbožnicima”, navodi se u priopćenju koje je potpisao njegov glasnogovornik Garba Shehu.

Teorije zavjere na društvenim mrežama

Društvenim mrežama već mjesecima kruže glasine da je predsjednik umro i da ga je zamijenio sudanski prevarant poznat kao “Džubril”. Ti su postovi podijeljeni na Facebooku, Twitteru i na YouTubeu stotine tisuća puta, premda dosad nitko nije mogao pružiti ni najmanji dokaz.

Predsjednik koji će se 2019. kandidirati za drugi mandat, proveo je dobar dio 2017. u Londonu gdje se liječio od nepoznate bolesti. Glavna nigerijska oporbena stranka Demokratska narodna stranka (PDP) uvijek je isticala da je Buhari nesposoban da vlada zemljom.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj