VELIKI JEVREJSKI BLAGDAN: Članovi Predsjedništva BiH povodom Hanuke uputili čestitke Jevrejima u našoj zemlji i svijetu

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik uputio je čestitku predsjedniku Jevrejske zajednice u BiH Jakobu Finciju i svim Jevrejima u BiH povodom praznika Hanuke.

Slikovni rezultat za dodik dzaferovic komsic

– Poštovani gospodine Finci, Vama lično i svim Jevrejima u BiH upućujem najiskrenije čestitke povodom jevrejskog praznika Hanuke.

Neka Vas svjetlost praznika obasja toplinom lјubavi, nadom i radošću.

Želim svim Jevrejima u BiH da predstojeće praznične dane proslave u krugu porodice i prijatelјa, u miru, sreći i blagostanju, te da praznični dani donesu dobro raspoloženje, mir i zdravlјe i svu radost zajedničkog okuplјanja – navodi se u čestitki predsjedavajućeg Dodika, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Džaferović: Želim da naredne dane provedete sa svojim porodicama i prijateljima

“Vama i svim pripadnicima Jevrejske zajednice u Bosni i Hercegovini od srca čestitam Hanuku. Želim da naredne dane, kada se obilježava ovaj praznik, provedete sa svojim porodicama i prijateljima, obasjani mirom, ljubavlju, zdravljem i srećom.

Vrijeme praznika je vrijeme duhovnog preporoda i preispitivanja, ali i jačanja za buduće pothvate i kušnje koje je potrebno savladati, u duhu tradicije koju baštinimo, a to su solidarnost, međusobno razumijevanje i uvažavanje”, navodi se u čestitki člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića.

Komšić čestitao Hanuku

“Vama lično, kao i svim Jevrejima u našoj državi i svijetu, upućujem najsrdačnije čestitke u povodu blagdana – Hanuke, s iskrenim željama da ga provedete u miru, zdravlju i porodičnoj sreći.

Neka ovaj praznik u vaše domove, domove vaših i naših prijatelja donese svako dobro, radost i blagostanje, koje ćete podijeliti sa svojim najbližima, susjedima i prijateljima, u zadovoljstvu zajedničkog života i međusobnog uvažavanja. Želim Vam svako dobro, kao i napredak cijele Jevrejske zajednice u našoj Bosni i Hercegovini”, stoji u čestitki.

 

(Global CIR/Agencije)

 

Komentiraj