NOVA META FILIPINSKOG PREDSJEDNIKA! Nakon dilera i narkomana, obrušio se na katoličke biskupe: ‘Sve ih treba pobiti’

Filipinski predsjednik Rodrigo Duerte u srijedu se opet obrušio na rimokatoličke biskupe, kazavši da ih sve treba ubiti jer su beskorisni. Duerte je opetovano kritizirao Katoličku crkvu i njezine čelnike na Filipinima, no tvrdi da on vjeruje u Boga, ali da su biskupi budale.

Veliki vjernik

“Ne bih uspio u životu… bez Boga”, rekao je Duerte pa dodao: “Ali vaši biskupi, pobijte ih. Beskorisni su, to su budale. Znaju samo kritizirati”.  Nadalje je 73-godišnji filipinski predsjednik rekao da njegov Bog “ima zdrav razum”, u odnosu na “glupog” Boga katoličkih biskupa.

“Nikada nisam rekao da sam ateist”, objasnio je Duerte na svečanosti upriličenoj za gradove i općine prijatelje djece. “Predsjednikovanje je bogomdani dar. Siguran sam da mi ga Bog ne bi dao da sam niškoristi”, rekao je.

Pozvao na ubijanje ljevičara

Filipini su većinska katolička zemlja Azije u kojoj se 80 posto stanovništva izjašnjava praktičnim vjernicima. Duerte je opetovano optuživao biskupe i svećenstvo za korupciju i spolno zlostavljanje i ustvrdio da je i sam bio žrtva dok je bio školarac u gradu Davaou.

Biskupi su zadnji u nizu – najavio je vodove smrti koji bi trebali ubijati ljevičare, pozivao Filipince da UN-ove istražitelje bace krokodilima, a njegovoj borbi protiv narkotika, policija je prema službenim izvorima ubila najmanje 4000 tisuće ljudi, a procjenjuje se kako je brojka daleko veća.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj