JEDNOM SMO POKUŠALI PA KAKO JE PROŠLO? Vučić: Mi ne možemo vojno pobijediti Ameriku, niti je možemo natjerati da promijeni mišljenje…

Ramush Haradinaj tvrdi da se Srbija ne bi usudila da pošalje svoje snage na Kosovo, a ako bi se to dogodilo, tu teritoriju bi, kaže, branila Amerika.

A, evo šta je o tome rekao predsjednik Srbije…

Jednom smo probali pa kako je prošlo?

“Nastavit ćemo da se borimo u interesu našeg naroda, jer se oni ponašaju po pravu jačeg, pravu sile. Nisam džabe govorio da im je Amerika i mama i tata.

Tačno je rekao Haradinaj, šta god da se desi, Amerikanci će uvijek biti na njihovoj strani i krajnje je vrijeme da se pomirimo s tim. Mi smo satjerani u ćošak.

Ne mislite valjda da će Srbija natjerati SAD da promijeni mišljenje. Da li Bog voli silu? Pa ne voli, šta možete. Mi vojno da pobijedimo Ameriku ne možemo. Jednom smo pokušali, pa kako je prošlo.

Pritom ne mislim da je Srbija kriva, ona je bila napadnuta, ali dajte da sačuvamo živote ljudi”, podvukao je Vučić.

Uhapsit ćemo sve koji unose nemir i nesigurnost u naš narod

On je prokomentarisao i navode pojedinih medija o porastu broja mafijaških obračuna, istakavši da je tu riječ o “kampanji govora o užasu, a ne bezbednosti”. Dodao je i da je, prema zvaničnim podacima, 2001. godina sa 215 ubistava bila najlošija godina za Srbiju u posljednjih 25 godina.

“Uhapsit ćemo sve koji unose nemir i nesigurnost u naš narod”, kratko je uzvratio on.

Komentarišući vijest da je dio opozicije sinoć spavao Skupštini, Vučić je samo kratko rekao: “Zabavljaju se ljudi, vidim da su noću dovodili i tajkune koji imaju mnogo para. Neka ih, dajte nešto ozbiljno.”

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj