BURNO U HRVATSKOM SABORU! Pusić: Deklaracija govori samo o stavu HDZ-a, a Dodik diktira reakcije iz Hrvatske!

Bivša ministrica vanjskih poslova Hrvatske i aktuelna tasupnica GLAS-a u Saboru Vesna Pusić oštro se usprotivila donošenju deklaracije o položaju Hrvata u BiH u Saboru Hrvatske.

“Sabor može i treba raspravljati o susjednim državama s kojima želi dobre odnose, treba raspravljati o položaju Hrvata u BiH, Srbiji, Crnoj Gori, Austriji. Međutim ovaj tekst deklaracije nije o položaju Hrvata u BiH. On ništa ne govori o Hrvatima u Republici Srpskoj, Sarajevu, čak ni u Hercegovini. Ova Deklaracija govori samo o HDZ-u u BiH, a posredno i o HDZ-u u Hrvatskoj. Ovo je Deklaracija o stavu HDZ-a prema BiH. Ovo je direktno miješanje u unutrašnje stvari BiH. Milorad Dodik diktira hrvatske reakcije na situaciju u BiH. Ova Deklaracija je protiv ugleda, utjecaja i naročito direktno protiv interesa Hrvatske”, kazala je Pusić.

Zlatko Hasanbegović iz Neovisnih zastupnika za Hrvatsku bio je veoma oštar prema Željku Komšiću, članu Predsjedništva BiH, kojeg je nazvao “titoističkim mahalskim, uličnim demagogom, prodavačem magle i uzurpatorom i rušiteljem BiH”.

 

 

(Global CIR/Agencije)

1 Komentaron this Post

  1. Anita Jozak

    Ovoj spostovanoj Pusicki treba prvo ukazat na dvi istine da ne bi Hrvatske BIH ne bilo pa ona je upoznata sa tim vremenima.U jeku najveci sukoba sa muslimanskim oruzanim snagama njihovi ranjenici su lijecen po bolnicama sirom Hrvatske
    muslimanske izbjeglice bile smjestene po hotelima kampovima i raznim odmaralistima to povijest mislim da nije zapamtila.S postovana prva ona ritualna odsjecanja glava desila se u zaseoku Miletici.Nikada nitko odgovaro nije.Ovaj Djaferovic je u to vrijeme imao ozbiljan angazman u toj postrojbi nitko nista.Vidite s postovana 23 godine od prestanka ratni dejstava ova drzava nikud makela nije razlika od rata i sada je samo u tome negine se.Nemojte na vi i Stipan vise pomagati sa vasom pomoci odnice nas vrag pa nam nitko vise nece moci pomoci.

    Reply

Komentiraj