NAROD ĆE SE POBUNITI AKO POKUŠAJU DA ME OBORE! Tramp zatražio da se bivši šef FBI-a Komi prisili da odgovara na pitanja!

Proteklu sedmicu obilježilo je nekoliko burnih događaja u Bijeloj kući. Donald Tramp optužio je bivšeg direktora FBI-a Džejma Komija da je lagao dok je svjedočio pred članovima pravnog komiteta Predstavničkog doma Kongresa SAD-a, a posebnu pažnju izazva je intervju za britansku agenciju Reuters.

Na svom Twitter postavio je ovaj tekst:

“Komi je 245 puta članovima komiteta rekao da nije znao, da ne može da se sjeti ili da više ne pamti stvari o kojima su ga pitali. On je otvorio istragu protiv četvorice, a ne protiv dvojice Amerikanaca, tvrdi da ne šta je ko potpisivao i da se ne poznaje sa Kristoferom Stilom (bivšim saradnikom obavještajne službe MI-6 koji je autor poznatog dosijela protiv Trampa – Fakti). Sve su to laži!”

Još je dopisao: Džejms Komi je vjerovatno rekorder po broju laži u Kongresu SAD-a za jedan dan. Njegovi iskazi u komitetu su bili lažni! U sve je ugrađena prevara nepoštenih ljudi koji su bili spremni na sve samo da ja ne postanem predsjednik. Sada smo ih raskrinkali!”

Američki lider je zatražio da se Komi prisili da odgovori na postavljena pitanja. Komi je u komitetu tvrdio, pored ostalog, da Tramp nije bio među onima protiv kojih je FBI 2016. vodio istragu.

Narod će se pobuniti ako pokušaju da me smijene

Donald Tramp je objavio da se ne boji impičmenta, uprkos tome što Demokratska partija ima većinu u predstavničkom domu Kongresa SAD-a.

U intervjuu britanskoj novinskoj agenciji Reuters prvo je naveo da se ne boji svrgavanja zato što ništa loše nije uradio, a time što je preko bivšeg advokata Majkla Koena plaćao nekim ženama nije narušio zakn o finansiranju izbornih kampanja. Pogotovo zato što je to bio povjerio Koenu koji je, po prirodi svoje profesije, morao da zna šta se može, a šta ne može.

Potom je iznio svoj drugi argument:

“Teško je objaviti impičment nekome ko je – pored toga što nije uradio ništa loše – stvorio najjaču ekonomiju u istoriji Sjedinjenih Država!” 

Centralna poruka političkim protivnicima ipak je bila u nečem drugom:

“Uopšte nisam zabrinut. Ako pokušaju da me obore – narod će se pobuniti”.

Nije, međutim, precizirao da li bi sam pozvao Amerikance da stanu na njegovu stranu.

Američki lider je tvrdnje pomoćnika specijalnog tužioca Mulera da su neki Trampovi saradnici “sarađivali sa Rusijom” i u vrijeme izborne kampanje nazvao “sitnicama”. Tramp je intervju britanskoj agenciji dao u ovalnom kabinetu Bijele kuće.

 

(Global CIR/Agencije)

 

Objavljeno u:

Komentiraj