PRIŠTINA NAM JE POSTAVILA TRI UVJETA: Prvo, svaki dogovor mora voditi do Republike Kosovo…’

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić kazao je kako su Kosovo i Metohija “naša najveća muka” gostujući na Prvoj televiziji. Rekao je kako je Priština usvajanjem rezolucije o dijalogu, zapravo “željela zatvoriti vrata dijalogu”.

Kazao je kako su tom rezolucijom Srbiji postavljena tri uvjeta. “Oni su izašli sa tri veoma bitne stavke i ne znam kome je to upućeno. Vjerojatno misle da vrše pritisak na Srbiju, ali ne mislim da vjeruju da mogu nekoga ovdje uplašiti. Možda je to za njihovu internu političku upotrebu”, kaže Vučić.

‘Tri uvjeta’

Rekao je kako su tri uvjeta – “da svaki dogovor mora voditi do Republike Kosova, da se utvrdi nepromijenjivost granica Republike Kosova i da mora biti zadržana cjelovitost teritorija po unitarnom principu, dakle ne mogu neki dijelovi biti dio neke federacije”.

“Poručili su – Hoćemo sve i po svaku cijenu, a spremni smo tobože za dijalog. O čemu mi onda da razgovaramo na osnovu tog papira”, kaže Vučić.

Smatra kako Priština uvođenjem taksi želi isprovocirati Srbiju i “ući u oružani sukob. “Mi smo uspjeli da izbjegnemo te zamke i tako ćemo raditi ubuduće”, kazao je.

Visoke tenzije

Tenzije između Kosova i Srbije su visoke nakon što je Kosovo ozakonilo stvaranje svoje vojske, a Vučić kaže kako će prisustvovati sjednici Savjeta sigurnosti UN-a u ponedjelja u New Yorku.

Kaže kako je Srbija upozorila cijelu međunarodnu zajednicu na poteze Prištine.

Naša najveća muka je Kosovo i Metohija, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić za Prvu televiziju. On je rekao da je Priština večerašnjim usvajanjem rezolucije o dijalogu “želela da suštinski zatvori vrata dijalogu”.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj