OTKAZANA ZAJEDNIČKA KONFERENCIJA! Haradinaj odbio prijedlog Brisela da ukine takse na robu iz BiH i Srbije

Premijer Kosova Ramush Haradinaj i formalno je odbio prijedlog Brisela da privremeno ukine takse od 100 posto na uvoz robe iz Srbije i BiH, a da se u CEFTA-i zauzvrat umjesto Unmika vodi Kosovo sa zvjezdicom.

Otkazana je konferencija za novinare visoke predstavnice EU za vanjsku politiku i sigurnost Federice Mogherini i evropskog komesara za politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johannesa Hahna sa Haradinajem, koja je bila predviđena poslije sastanka Vijeća za sporovođenje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanje EU-Kosovo.

“Visoka predstavnica Mogherini i premijer Haradinaj odlučili su da ne održe zajedničku konferenciju za medije. EU će, sa svoje strane, objaviti saopštenje poslije sastanka”, rekla je portparolka EU Maja Kocijančič.

Haradinaj je, govoreći o zahtjevima EU za ukidanje odluke o taksama i ponude Brisela da posreduje u tome, rekao da je kasno za pronalaženje polovičnih rješenja, prenose beogradski mediji.

Ovo je drugi put da je otkazana konferencija za novinare najavljena poslije sastanka Vijeća za stabilizaciju i pridruživanje EU-Kosovo.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj