PLAČ BEBE SPASIO OBITELJ IZ JEZIVOG POŽARA: Goli i bosi trčali iz zapaljene kuće, a tek je onda nastala drama

Živote obitelji Malešić iz mjesta Vinicka kod Prijepolja u Srbiji u utorak je spasila tek tri mjeseca stara beba. Da malena Sofija nije zaplakala usred noći, pitanje je bi li i ona i njezini roditelji uspjeli spasiti glavu pred požarom koji im je nešto kasnije gotovo progutao kuću. Mirko Malešić kaže kako im je iza ponoći, u vrijeme dok se spremao na spavanje nestalo struje, a da ih je potom njihova kćerkica probudila oko pola tri.

Bježao od požara, a onda shvatio da je bebu iznio na hladnoću

“Supruga je u prvi mah čula samo plač i krenula prema njoj, a onda i čula kako nešto lomi u potrkovlju. Shvatila je da nešto gori. Probudila me je, onako u gaćama zgrabio sam bebu u naručje, nisam se stigao ni obuti. Toliko smo bili uplašeni od tutnjave iz potkrovlja da nismo imali vremena ni ponijeti najosnovnije. Istrčali smo van i vidjeli veliki plamen koji se diže s našeg krova”, ispričao je za Blic Malešić, kojeg je tek onda uhvatio strah jer je bebu iznio na hladnoću i mraz. Stoga je kroz dim opet utrčao u kuću i zgrabio ključeve.

Trideset metara visok plamen

“Ubacio sam Sofiju u automobil i odvezao je do prve kuće. U međuvremenu sam pozvao vatrogasce”, ispričao je Mirko za Blic dodajući kako je, dok su stigli vatrogasci, plamen bio 30 metara visok. Uspjeli su spasiti tek prizemlje u kojem živi Mirkova strina.

On, supruga i kći ostali su bez svega. Razlog požara zasad je nepoznat.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj