MAJKA MIKIJA MANOJLOVIĆA: Baka iz ‘Rana’ jedva preživjela porod, sin joj odrastao u pozorištu i postao zvijezda

Zorka Manojlović, poznata po ulozi bake u filmu ‘Rane’, majka je glumca Predraga Mikija Manojlovića (68). ‘Baka’ je preminula  2013., a prije toga nije imala nimalo lagan život. Jednom prilikom progovorila je o rođenju i djetinjstvu sina. 

– Jedva sam preživjela porod. Liječnici su rekli da je to jedan od tisuću slučajeva gdje majka i beba prežive – istaknula je Zorka prije desetak godina.

Tijekom Mikijevog odrastanja, Zorka je izjavila da je za cijelu obitelj to bio težak period. Ipak, trudila se da njezin sin bude sretan pa je čak i prodavala suprugove kapute kako bi mogla Mikiju priuštiti što mu treba. 

– U kazalištu u Nišu smo imali sve, čak i toplu vodu. Presvlačila sam ga i dojila u garderobi, u pauzama. Miki je dijete kazališta. Sve smo podredili njegovom sretnom djetinjstvu. Moj sin je uvijek imao doručak, ručak i večeru. I našu ljubav – izjavila je svojedobno Zorka.

 Nisam htjela slavu, ni da mi se dijete drogira. Bio je skroman toliko da me je živcirao. Odemo u slastičarnicu i pitam ga: ‘Što ćeš, sine, da ti majka kupi?’, a on kaže ‘vodu’. ‘Kakvu vodu?’, iznerviram se ja, ali zapravo smo Ivan i ja takvi, skromni. I naš Miki je, stvarno bio i ostao – dodala je.

Zorka je bila kazališna glumica i odigrala je više značajnijih predstava. Osim toga, glumila je bake u filmovima ‘Tuđa Amerika’, ‘Rane’ i ‘Jagoda u supermarketu’.

 

(Global CIR/24sata.hr)

 

Komentiraj