TRI DJEVOJKE SMRTNO STRADALE! Vozač “BMW-a smrti” osuđen na 15 godina i 10 mjeseci zatvora

Almir Ejubović, vozač BMW-a koji se 29. juna 2018. godine zabio u metalni stub na autoputu A1 kod Sarajeva, prilikom čega su tragično poginule tri djevojke, osuđen je na 15 godina i 10 mjeseci zatvora, javlaju federalni mediji.

Prvostepena odluka donesena je u četvrtak na Kantonalnom sudu u Sarajevu, a na odluku postoji pravo žalbe.

Sud je utvrdio da je Ejubović vozio 166 km na sat, a dodatne mjere koje su presuđene prvostepenom odlukom uključuju zabranu upravljanja vozilom u trajanju od pet godina te plaćanje odštete Autocestama FBiH. Kao olakšavajuća okolnost Sud je uzeo činjenicu da je Ejubović mlada osoba, da nije ranije osuđivan i da nije konzumirao alkohol, javlja Klix.ba.

Takođe, Sud je odlučio Ejuboviću produžiti pritvor na pet mjeseci.

Optužen je za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja sa smrtnom posljedicom. On se tereti da se, upravljajući svojim neregistriranim vozilom BMW X5 bez vozačke dozvole, s postavljenim nepripadajućim i nevažećim registarskim oznakama, kretao iz pravca Vlakova prema Vogošćanskoj petlji brzinom od oko 166 kilometara na sat.

Tom prilikom došlo je do destabilizacije vozila i gubitka kontrole nad vozilom i naleta lijevom bočnom stranom vozila na saobraćajni znak koji označava razdvajanje kolovoza, potom na zaštitnu metalnu ogradu u dužini od oko 15 metara, a potom i udara lijevom bočnom stranom vozila na metalni stub.

U njegovom vozilu poginule su Lejla Oruč, Nađa Neradin i Ajla Ibrica, dok se teško povrijeđena Ajla Oruč 13. jula probudila iz kome.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj