1.500 VOLONTERA ODGOVARAT ĆE NA POZIVE MALIŠANA: Američka vojna komanda pomagat će Deda Mrazu

Američka vojna komanda Norad (North American Aerospace Defense Command), zadužena za vazdušnu bezbjednost u SAD i Kanadi koja svake godine “pomaže” Deda Mrazu u njegovom putovanju, saopštila je da je izuzeta iz djelimične paralize američkih saveznih vlasti i da će volonteri odgovarati na pozive djece, prenijeli su američki mediji.

Kako je prenijela televizijska mreža ABC, finansije za tu božićnu misiju Norad-a odobrena su početkom godine. Ove godine će 1.500 volontera odgovarati na pozive djece.

Prema navodima te komande, Deda Mraz, kao i svake godine, na Badnji dan počinje svoju svjetsku turneju raspodjele poklona.

Saradnja Norada s avanturama mitskog lika traje od 1956. godine, kada je neko u novinama objavio navodni broj Deda Mraza. Tada je jedan dječak greškom pozvao američku komandu od koje je tražio poklone.

Norad je tada, poštujući volju dječaka, naredio jednom svom pripadniku da djeci kaže “tačnu lokaciju Deda mraza”. Uvođenjem interneta ta saradnja se nastavila i jedan site je specijalno otvoren u te svrhe.

Na Twitteru postoji i nalog gdje se mogu naći obavještenja o detaljima putovanja Deda Mraza. Sve informacije o simpatičnom liku u crvenom kaputu i sa dugom bijelom bradom mogu se naći na sajtu www.noradsanta.org na osam jezika.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj