DRAGIČEVIĆ PUŠTEN NA SLOBODU! Davidova majka tvrdi da se danas sprema krvoproliće

Davor Dragičević pušten je danas na slobodu nakon saslušanja u Tužilaštvu u Banjaluci.

Danas se sprema ‘krvoproliće’

”Ja sam na Trgu u 18 časova i ne pada mi napamet da dijete prepustim zločincima i ubicama. Moj David će dobiti pravdu, Dženan će dobiti pravdu. Ne mogu mi ništa”, rekao je on nakon izlaska.

Davor je kazao da je u trenutku hapšenja vozio Suzanu na pregled, a oni (policija) ga “ganjali po gradu”.

– Mogli su je ubiti. Mene su već ubili – rekao i dodao: “Sklanjaju moju dušu sa trga kad su mene uhapsili. Ne pada mi napamet da moje dijete prepustim zločincimaa i ubicama. Trg Davida je javna površina – kazao je Davor, te dodao da su u PU Banja Luka prema njemu postupali fer i korektno.

– Noć prije hapšenja sam znao da ću biti uhapšen – dodao je.

Davidova majka Suzana Radanović tražila je da se MUP Srbije oglasi o tome da li su njihovi specijalci bili jučer u Banjoj Luci. (Javnosti je poznato da se sinoć ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović oglasio povodom ovog slučaja, te demantirao da je bilo ko od pripadnika MUP-a Srbije bio jučer u Banjoj Luci).

Ona tvrdi da ima infirmacije da se danas sprema krvoproliće.

Sada mene isto čeka

Muriz Memić, otac stradalog Dženana Memića, stigao je jutros iz Sarajeva u Banjaluku kako bi pružio podršku Davoru Dragičeviću, ocu ubijenog Davida Dragičevića.

Memić se pridružio Suzani Radanović, majci Davida Dragičevića, i nekolicini članova grupe “Pravda za Davida” ispred Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka u koje je Davor Dragičević sproveden jutros, nakon što je juče ujutro priveden.

“Došao sam da vidim u kakvom je stanju Davor, mislim da će mene poslušati, da ga smirimo malo, jer u istom bolu smo Davor i ja. Isti nam je cilj, rekli smo idemo do kraja, samo tražimo istinu i pravdu, ništa više ne tražimo”, rekao je Memić.

Komentarišući jučerašnju situaciju u Banjaluci kada je policija rastjerivala građane okupljene na Trgu Krajine Memić je rekao da je to strašno.

“Ovo nije očekivao niko, ali vidite na šta se sve spremno, samo da se ne dođe do istine. Moja borba traje tri godine i sada mene isto očekuje, ali nećemo odustati. Idemo dalje valjda ćemo izdržati”, dodao je on.

Davor Dragičević je juče uhapšen zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti, a tokom dovođenja u banjalučko tužilaštvo uzvikivao je “pravda za Davida”.

U Tužilaštvo je stigao i Ifet Feraget, advokat Davora Dragičevića, a prethodno i advokat Dragan Tolimir koji će se kasnije obratiti novinarima.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj