DEMANTUJE TVRDNJE! Vulin: Orić ne zanima nikoga u Srbiji, laž je da ga Vučić želi ubiti

“To je laž sa ciljem da se sukobi u BiH i sa Srbijom stvore i uvećaju. On je lice iz krimogene strukture i nije predmet naše službe bezbjednosti, jer treba da odgovara pred pravosudnim organima i žao mi je što to nije urađeno”, rekao je Vulin.

On je na konferenciji za novinare u Beogradu istakao da je Srbiji stalo do odnosa sa Bošnjacima i do mira u BiH.

“Zato kažem da Naser Orić nikoga u Srbiji ne zanima, samo nas zanima da on bude pravosnažno osuđen. Orić je neosuđeni ratni zločinac, kriminalac, a sada i lažov…On je ratni zločinac, nije ratni komandant, već zločinac i kriminalac i lažov”, naveo je Vulin.

On je podsjetio da je Orić ranije govorio kako često dolazi u Srbiju kod prijatelja sa kojima ide u lov, zabavlja se, a sada govori da u Srbiji žele da ga ubiju, prenijeli su beogradski mediji.

“Želi da privuče pažnju i da mu se možda dodijeli državno obezbjeđenje, da ne plaća svoje privatno ili da se zaštiti od svojih prijatelja kriminalaca”, ocijenio je Vulin.

On je rekao da iz BiH prije svega treba da odgovore na pitanje ko je pokušao da ubije Aleksandra Vučića u Srebrenici, a ne da se bave izjavama ljudi poput Orića.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj