DŽAFEROVIĆ UPUTIO NOVOGODIŠNJU ČESTITKU: Iza nas je godina puna tenzija, u 2019. pažnju moramo posvetiti mladima

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović uputio je čestitku građanima Bosne i Hercegovine povodom Nove godine.

“Poštovani građani i građanke Bosne i Hercegovine, iza nas je godina puna teških izazova i političkih tenzija, ali su uprkos tome napravljeni snažni reformski pomaci, naročito u oblasti ekonomije. Pozitivne trendove i još snažniji ekonomski zamah moramo nastaviti i u godini pred nama, posvećujući posebnu pažnju mladim ljudima”, poručio je Džaferović.

Bosna i Hercegovina je, ističe, snažnije pokrenuta na svom evropskom i putu u NATO, čemu su posvjedočile pozitivne vijesti koje su nam stigle na samom koncu ove godine iz Brisela.

“S pravom možemo očekivati da u 2019. godini, uz podršku naših međunarodnih partnera, dodatno ubrzamo naš put ka euroatlantskim integracijama. U godini koja se bliži kraju zajedno smo se radovali uspjesima naših sportista, privrednika, umjetnika. Vjerujem da ćemo imati razloga da se i u 2019. godini radujemo novim uspjesima”, rekao je Džaferović

Naša je, dodao je, obaveza da zajedno nastavimo svaki dan predano raditi kako bismo osigurali jednaka prava svakom čovjeku i omogućili perspektivu i šansu mladim naraštajima da grade budućnost u Bosni i Hercegovini.

“Svim građankama i građanima Bosne i Hercegovine, u zemlji i inozemstvu, želim puno zdravlja, sreće i uspjeha u novoj 2019. godini”, kaže se u Džaferovićevoj novogodišnjoj čestitki, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj