(VIDEO) PREKIDI STRUJE, ODLOŽENI LETOVI…Pulsirajuće plavičasto nebo iznad New Yorka izazvalo komentare o vanzemaljcima

Eksplozija transformatora u električnom pogonu u New Yorku obasjala je tokom noći u petak nebo iznad New Yorka čudnim pulsirajućim plavim svjetlom, izazvala više prekida struje, odložila letove i podstakla lavinu viceva na društvenim mrežama o invaziji vanzemaljaca.

Slikovni rezultat za plavo nebo iznad new yorka

Eksplozija je izazvala kratak požar u pogonu elektrokompanije Con Edison na Queensu, nije bilo povrijeđenih a spektakularno je osvjetljeno njujorško nebo što je podstaklo nalet komentara online. Poremećena je podzemna željeznica u tom kvartu, na kratko izazvan prekid rada na aerodromu La Guardia, gdje je bila u prekidu struja.

Guverner New Yorka Andrew Cuomo rekao je da se radi o velikom električnom kvaru u podstanici duž East Rivera, blizu zatvorskog kompleksa na ostrvu Rakers i malog zaljeva preko puta aerodroma La Guardia.

Struja je ponovo uglavnom proradila do 23 sata sinoć po lokalnom vremenu (5.00 u petak po centralnoevropskom vremenu) na aerodromu i nastavljen je redovan saobraćaj.

Svjetla su izazvala brojne reakcije na društvenim mrežama i nekoliko očevidaca objavilo je slike i video snimke jakog plavog bljeska koji je ispunio noćno nebo. Čuvena silueta Manhattana s mostovima preko East Rivera odjednom se ocrtala ispred pulsirajućeg svjetla.

Ljudi su se odmah okrenuli društvenim mrežama da saznaju šta se desilo i da podjele mišljenje o onome što su vidjeli i stubovima dima koji izlaze iz transformatora.

“Bilo je potpuno mračno napolju i odjednom se cijela strana istočnog neba osvjetlila i mijenjala boje, to je trajalo nekoliko minuta,” rekla je Madlein Reeves iz New Yorka.

Neki su se pitali da li se radi o invaziji iz svemira.

Kompanija Con Edison je preko Twittera sinoć napisala da je došlo do kratkog električnog kvara na podstanici u Astoriji što je izazvalo pad u prenosu struje u toj oblasti. Kompanija je navela da su ponovo uspostavljene glavne prenosne linije tokom večeri i da se istražuje uzrok kvara.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj