DOČEKALI VUČIĆA PRED TELEVIZIJOM! 50.000 ljudi na ulicama Beograda: Traže smjenu Stefanovića i istragu ubistva Olivera Ivanovića

U Beogradu je večeras održana četvrta prosvjedna šetnja građana protiv nasilja i kako javlja N1, radi se o najvećem prosvjedu do sad. Prema nekim procjenama, u centru Beograda okupilo se oko 50.000 ljudi.

Prosvjednici su tražili ostavku ministra unutarnjih poslova Nebojše Stefanovića koji se ujedno i pojavio pred kamerama višestruko umanjujući broj prosvjednika. Od prijašnjih zahtjeva istaknuli su potragu za ubojicama Olivera Ivanovića, vođe opozicije kosovskih Srba, pronalazak napadača na srpske novinare i pet minuta u eteru RTS-a koji je prosvjed popratio samo kratkom vijesticom, bez snimaka.

Prosvjednici su nosili transparente na kojima je pisalo “Pljačka penzionera nije reforma”, “Naučit ćete što je 7 kvadrata na doživotnoj”, “Neću da ćutim”.

Dočekali Vučića pred televizijom

Prosvjedna povorka stigla je i do zgrade RTS-a, a potom i do zgrade privatne televizije Studio B TV na kojoj je zakazano gostovanje imao Aleksandar Vučić. Predsjednika su pozdravili vičući “Vučiću lopove” i “Vučiću prebroji nas”.

Vučić je rekao da je ovaj doček “bio veličanstven” a da nije znao da su parole koje se viču dirgirane od strane nekih ljudi, dodavši da su ovo politički protesti a ne građanski, piše Kurir.

“Nisam znao da neko vodi navijanje, ja sam mislio da oni spontano viču… a oni njima naređuje da viču”, rekao je Vučić i dodao da će ih svaki put obavještavati kuda se kreće kako bi ga uvijek mogli dočekati.

“Ja sam spreman da sagledam da vidim sa narodom i brojnim interesnim grupama pogođenim promjenama da vidimo čime su to sve to nezadovoljni”, rekao je Vučić.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj