SNIJEG ZA NOVU GODINU! Vremenska prognoza za naredna tri dana…

Danas će  u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Padavine se očekuju u Bosni u drugoj polovini dana. U nizinama kiša, snijeg iznad 800 metara nadmorske visine. U noći na ponedjeljak granica snijega će se pomjeriti do 500 metara nadmorske visine. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između -4 i 4°C, a najviša dnevna između 1 i 9°C.

Povezana slika

U ponedjeljak u Bosni oblačno  sa snijegom ili susnježicom. Na sjeveru Bosne slaba kiša. Glavnina padavina prijepodne. U drugoj polovini dana postupno slabljenje i prestanak padavina. U Hercegovini prijepodne razvedravanje. Temperatura zraka između -2 i 4°C. U Hercegovini jutarnja temperatura zraka između -3 i 2°C, a najviša dnevna između 5 i 9°C. Na sjeveru i istoku Hercegovine najviša dnevna temperatura zraka do 2°C.

Visina sniježnog pokrivača za nedjelju i ponedjeljak je do 30 centimetara. Bez snijega na krajnjem sjeveru i jugu zemlje.

U utorak u Bosni će preovladavati pretežno oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim satima smanjenje oblačnosti. U Hercegovini vedro. U Hercegovini prije podne umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka između -5 i 3°C, a najviša dnevna od -1 do 8°C.

U srijedu u Bosni i Hercegovini novo naoblačenje sa sjevera. U Bosni sa snijegom ili susnježicom, na sjeveru Bosne sa kišom. Slab snijeg ili susnježica na sjeveru i istoku Hercegovine. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između -5 i 3°C,a najviša dnevna od -1 do 9°C.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj