SPREMAN NA DIJALOG S TRAMPOM! Putin poslao novogodišnju poruku svjetskim liderima

Ruski predsjednik Vladimir Putin poslao je danas novogodišnju poruku američkom kolegi Donaldu Trampu navodeći da je Moskva spremna za dijalog o “širokom spektru tema”.

U pismu u kojem je poželeo Trampu sretne božićne i novogodišnje praznike, Putin je naveo da su „rusko-američki odnosi ključni faktor osiguranja strateške stabilnosti i međunarodne bezbjednosti”, prenosi Tass.

Sastanak dva lidera planiran za 1. decembar u Buenos Airesu, na marginama samita G-20, otkazao je Tramp, navodeći da bi to bilo najbolje rješenje za sve strane pošto je Rusija nekoliko dana ranije zaplijenila tri ukrajinska broda.

Kremlj od tada uporno ponavlja da je otvoren za dijalog, podsjeća AP.

Pismo Trampu je jedno od desetina sličnih koja je Putin poslao liderima zemalja povodom novogodišnjih i božićnih praznika

Rojters prenosi da je Putin u odvojenom novogodišnjem pismu sirijskom predsjedniku Bašaru al Asadu obećao da će nastaviti da pruža pomoć sirijskoj vladi i narodu u borbi protiv terorizma.

Putin je, kako se navodi, poslao novogodišnje poruke i drugim svjetskim liderima, među kojima su kineski predsednik Si Đinping, britanska premijerka Tereza Mej i japanski premijer Šinzo Abe.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj