MEĐU NJIMA I DAVOR DRAGIČEVIĆ! Banjalučka policija traga za pet osoba

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, pokrenuli su danas, u skladu sa Uputstvom o vršenju potražne djelatnosti, raspis o traganju za sljedećim licima D.D., S.M., A.G., S.B., i Nj.T. svi iz Banjaluke, zbog sumnje o počinjenim krivičnim djelima i prekršajima, javlja Anadolu Agency (AA).

Kako je saopšteno iz Polcijske uprave Banjaluka, policijski službenici će preduzeti sve mjere i radnje na pronalasku navedenih lica i dokumentovanju počinjenih krivičnih djela i prekršaja. Prema nezvaničnim informacijama, u pitanju su Davor Dragičević, Stela Milanović, Aleksandar Gluvić, Stefan Blagić i Njegoš Tomić.

Ističu da se organizator javnog skupa „Pravda za Davida“, nije pridržavao obaveza propisanih Zakonom o javnom okupljanju RS, te prijavljeni javni skup nije održao u skladu sa prijavom, na Trgu Krajine, u vremenu od 18 do 20 sati, već u pokretu.

“Organizator skupa nije ispoštovao zakonom predviđene obaveze već je sa ostalim učesnicima krenuo u protestnu šetnju gradom, pri čemu je na više lokacija od strane učesnika javnog okupljanja izvršeno više prekršaja, a postoje osnovi sumnje da su izvršena i određena krivična djela”, navodi se u saopćenju iz Policijske uprave Banja Luka.

Učesnici skupa prekinuli su, kako se dodaje, i prethodno zakazan koncert estradnog umjetnika Harisa Dzinovića, na parking prostoru „Kraša“, na način što su galamom, vikom,  vrijeđanjem  te oštećenjem bine i postavljene opreme, onemogućili izvođenje predviđenog programa.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj