STEŽE SE OBRUČ OKO NAJTRAŽENIJE ŽENE NA SVIJETU: Bijela udovica tinejdžere drogira heroinom i potom ih šalje u smrt

Britanske tajne službe vjeruju da se najtraženija žena na svijetu “Bijela udovica”, odgovorna za ubojstvo 400 ljudi, skriva u Jemenu.

Izvor blizak službama koje za 35-godišnjom Samanthom Lewthwaite tragaju već sedam godina izjavio je kako je ona i dalje glavna meta službi te da su joj vrlo blizu i da će je uskoro uhvatiti.

Lewthwaite, inače kćer britanskog vojnika, je navodno pod zaštitom boraca militantne skupine Al-Shabaab. Prebačena je u Jemen nakon što je povezana s zločinima u Keniji i Somaliji u Africi.

U tajnim službama vjeruju da je nedavno posjetila Dubai te strahuju da možda planira daljnje terorističke napade, uključujući štrajkove u Londonu.

Najnovija obavještajna informacija prikupljena je nakon što je časnik MI6 u kenijskoj prijestolnici Nairobiju regrutirao izvor u bliskoj vezi s 35-godišnjakinjom. “Jemen je rasadnik za regrutiranje Al-Shabaaba i njegova kaotična politička situacija daje prednost teroristima koji su na vlasti kao ona”, kazao je izvor The Mirorra.

Tko je ‘Bijela udovica’?

Lewthwaite je udovica Germainea Lindsaya, jednog od bombaša odgovornih za teroristički napad od 7. srpnja 2005. godine u Londonu te je majka četvero djece.

Interpol je za njom raspisao crvenu tjeralicu nakon što je utvrđeno da je povezana s napadom na Westgate centar u Keniji 2013. Tada je poginulo 66 ljudi, dok je 200 bilo ozlijeđeno. Povezuje je se i s pokoljem 148 ljudi na sveučilištu 2015.

Ona u Jemenu navodno regrutira žene, bombaše samoubojice podmićujući ih s 300 funti što je veliki novac za lokalne očajne obitelji. Također se smatra kako ona u smrt šalje bombaše stare tek 15 godina drogirajući ih heroinom.

Istražitelji vjeruju kako je 35-godišnjakinja napravila nekoliko plastičnih operacija te nagomilala kilograme kako bi bila neprepoznatljiva.

Svoje četvero djece, koji inače imaju tri različita oca, odgojila je kao džihadiste.

Napadi na poznata ljetovališta

Ovog ljeta objavljeno je da je regrutirala bombaše-samoubojice s ciljem ubijanja turista. Prema obavještajnim podacima, pokušala je okupiti tim fanatika koji bi napao popularna odmarališta diljem svijeta.

Potencijalni ciljevi uključivali su Veliku Britaniju, Grčku, Tursku, Cipar, španjolski Costas i Kanarske otoke.

 

(Global CIR/Net/Agencije)

Komentiraj