TRODNEVNI PROGRAM: Koncertom MuzikArta počelo novogodišnje slavlje u Sarajevu

Novogodišnje trodnevno slavlje u bh. prijestolnici započelo je sinoć koncertom na trgu ispred Katedrale uz prisustvo velikog broja građana, gostiju i turista. U ime domaćina – Grada Sarajeva, gradonačelnik Abdulah Skaka je poželio dobrodošlicu, te istaknuo da je sarajevsko novogodišnje slavlje postalo regionalni brend.

– U ova tri dana svjedočit ćemo još jednoj prelijepoj sarajevskoj priči – novogodišnjoj, koja će i ovaj put bh. prijestolnicu pozicionirati u hit novogodšnje i turističke destinacije – kazao je Skaka.

Pozvao je da “budemo jedni s drugima u ovom periodu”, ističući da je Sarajevo poznato po tome što dijeli dobro i loše, “Sarajevo je poznato i što se, nakon svih nedaća koje su ga zadesile, izdiglo iz sve patnje”.

– Tu bol noćas dijelimo s jednim čovjekom kojeg želim posebno pozdraviti i molim da ga pozdravite velikim aplauzom, mojim dragim prijateljem Murizom Memićem – rekao je Skaka, saopćeno je iz Gradske uprave Sarajeva.

Gosti i posjetioci koncerta bili su u prilici da poslušaju najljepše i najpoznatije evergreene i klasične kompozicije. Zaplesali su i uz taktove valcera, a pogotovo onog kojeg je poznati glumac Anthony Hopkins komponirao prije 50 godina. Hor “Sevdalinke“ priredio je omaž velikim pjevačima, a koncert je završen čuvenim Radetzky maršom.

Za ovo nezaboravno veče bili su zaduženi mladi virtuozi MuzikArta pod dirigentskom palicom Emira Mejremića.

U novogodišnjoj noći centralnu binu ispred Vječne vatre do usijanja će dovesti jedna od najvećih regionalnih zvijezda – Hari Mata Hari, da bi 2019. godina 1. januara počela nastupom još jednog Sarajlije – Branka Đurića i njegovog kultnog benda Bombaj štampa.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj