ODLUČUJUĆA GODINA ZA EU! Makron obećao nastavak reformi u 2019.

Francuski predsjednik, Emanuel Makron, obećao je večeras da će nastaviti sa svojim reformskim programom 2019. godine, uprkos protestima “žutih prsluka”.

Makron je u novogodišnjoj čestitki građanima, emitovanoj na nacionalnoj televiziji obećao veću pomoć za nezaposlene i civilne službe, kao i javnih penzija, prenosi Rojters.

“Prethodnih godina upustili smo se u otvoreno poricanje realnosti. Ne možemo manje raditi, zarađivati više, smanjiti poreze i povećati potrošnju”, poručio je Makron građanima Francuske.

– Prestanimo se omalovažavati i pretvarati da je Francuska zemlja u kojoj ne postoji solidarnost i u kojoj treba sve više trošiti. Možemo bolje i moramo bolje – rekao je Macron.

– Moramo osigurati da naše javne službe i dalje djeluju tamo gdje su potrebne, da će doktori doći tamo gdje ih nedostaje. Da ćemo imati mobitele i internet posvuda gdje ljudi žive i rade. I, prije svega, da će se posvuda živjeti sigurno i mirno – izjavio je Makron.

Makron je rekao da će napori na jačanju međunarodne kontrole imigracije i utaje poreza biti u središtu prijedloga EU, koje on planira da objavi narednih nedelja.

“Ovo je linija koju sam pratio od prvog dana mog mandata, a koju planiram da nastavim. Ova naredna godina, 2019, po mom mišljenju je odlučujuća”, rekao je Makron.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj