OGLASILA SE AMBASADA VELIKE BRITANIJE U BiH: Davor Dragičević se ne krije kod nas!

Davor Dragičević, otac stradalog mladića Davida, za kojim je policija Republike Srpske raspisala potragu nakon nereda počinjenih tokom protestne šetnje održane 30. decembra u Banjaluci, nalazi se u Ambasadi Velike Britanije u BiH, prenosi RTRS pozivajući se na portal “Infosrpska”.

Prema saznanjima ovog portala, “Dragičević se u ovoj ambasadi nalazi od juče, od ranih jutarnjih časova”.

Ambasada Velike Britanije u BiH demantovala je večeras navode pojedinih medija da se Davor Dragičević krije u zgradi te ambasade u Sarajevu.

U kratkom saopštenju se odbacuju takvi navodi i ističe da Velika Britanija ničim nije umiješana u proteste Pokreta “Pravda za Davida” u Banjaluci, kako je to nedavno izjavio član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Stav Britanske ambasade po ovom pitanju je sljedeći:

“Ujedinjeno Kraljevstvo u potpunosti odbacuje navode da se gospodin Dragičević nalazi u našoj Ambasadi ili da smo mi na bilo koji način povezani sa organizacijom protesta u Banja Luci. Ujedinjeno Kraljevstvo je partner i prijatelj cijeloj BiH i našu posvećenost i predanost građanima BiH pokazujemo dugi niz godina.”

U pojedinim medijima se pojavila informacija da se Davor Dragičević nalazi u Ambasadi Velike Britanije u Sarajevu gdje se, prema njihovim navodima – krije.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj