NAJJAČE SVJETSKE VOJNE SILE! Saznajte koliko vojnika imaju i kakvim oružjima raspolažu!

 Amerika, Rusija i Kina najjače su vojne sile, pri čemu godišnji vojni budžet SAD iznosi 647 milijardi dolara, kineski 151 milijardu, a ruski 47 milijardi.

Prema godišnjim podacima “Global Fighterpowera”, Kinezi imaju najviše aktivnih vojnika (2.693.000), slijede SAD sa (1.281.900), pa Rusija sa (1.013.628) .

Amerika prednjači sa brojem vojnih aviona – lovaca (1.962), slijede Kinezi (1.125) pa Rusija (818).

SAD imaju 2.830 bombardera, Kinezi 1.527, a Rusija 1.416.

Američka vojska raspolaže sa 5.758 vojnih helikoptera, ruska sa 1.514, a kineska sa 985.

Amerikanci imaju 38.822 oklopna transportera, Rusi 7.716, a Kinezi 9.000.

U broju tenkova prednjači Rusija (20.300), slijedi Kina (7.716), pa SAD (5.584).

U mornarici Rusi prednjače u broju korveta, kojih imaju 78, Amerikanci prednjače u razaračima (65), kao i u broju nosača aviona (20), dok Kinezi imaju najviše fregata (50).

 

(Global CIR/NN)

Komentarion this Post

 1. Sad su i dalje sila broj jedan. osim što posjeduje nukearnu trijadu (koju još jedino rusi imaju) posjeduje sredstva za projekciju sile koju nitko na kugli nema. kina se koristi strategijom malih ugriza i ide tamo gdje je mekano i gdje nema velikog usa-japanskog odgovora.

  sam japan je u mornarici jači od kine. kina još nije dosegla izgradnju kvalitete nosača aviona koju je japan imao u drugom ratu, kamo sreće da i rusi mogu iz defanzive flote preći u ofenzivnu. prema tome pred kinom je dug put, ona će jačati ali će jačati i njeni protivnici, najlakši način obuzdavanja kineske mornarice je jačanje japanske mornarice pa neka se njih dvije konfrontiraju i iscrpljuju.

  Kupovanje Su-35 i sustava S-400 govori da kina još nije sposobna proizvesti dovoljno modernih tehničkih jedinica za kvalitativno i kvantitativno suprotstavljanje usa dominaciji pa im u ovom slučaju takva akvizicija služi za premošćivanje vremenskog raspona koji je potreban da razvije i proizvede svoje vlastite sustave što je po mojoj skromnoj procjeni još desetak godina.

  Ako kina bude u mogućnosti da stavi japan i usa u nepovoljan vojni položaj onda će se i rusija naći u istoj poziciji u odnosu na kinu. po meni usa rade grešku što pritiskaju ruse i tako gube najvažnijeg saveznika u borbi protiv velike kine, ali je u ovom slučaju nadvladalo savezništvo evrope i njezin strah od jake i velike rusije koja može postavljati zahtjeve u odnosu na evropu. zbog toga je i bila navlakuša sa ukrainom da se ruse izolira od evrope to jest da se uvuku u rat u ukrajini i maksimalno iscrpe, iz istog razloga eu ne dozvoljava rusiji da se razmaše u industrijskom smislu pa samo od ruskih proizvoda uzimaju sirovine

  usa mornarica je najjača vojna ustanova od drugog rata na ovamo, ona je od engleske preuzela ulogu kraljice mora i jača je od svih mornarica kombnirano, prema tome kina još ne može nikako gospodariti pacifikom koji je usa dvorište, ni kad bi nestalo usa mornarice kineska mornarica ne bi predstavljala dovoljnu snagu da zauzme njeno mjesto.

  Reply
 2. Razvojem raketne tehnologije mornarica gubi smisao! Rakete već lete brzinom od 20 maha tako da nema više potrebe spakovati ceo arsenal na brod, dva i prići nekoj državi što bliže. Današnja mornarica služi da zaplaši gologuze Libijce, Srbe, Sirijce….Kineze i Ruse ne

  Reply

Komentiraj